iNTERNETLE HAYAT KOLAY

Türk Telekom, Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirilen “İnternetle Hayat Kolay Projesi” kapsamında, Habitat Derneği gönüllü eğitmenleri tarafından Cafer Paşa Beylik Hanı Kadınlar Çarşısı’nda internet ile ilgili eğitimler verildi. İnternetin hayatı kolaylaştıran noktaları kadın esnaflara anlatılırken, eğitimler sırasında keyifli anlar yaşandı.

Yayınlama: 26.11.2018
672
A+
A-

 

İNTERNET 1 YIL İÇERİSİNDE HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ

Han içerisinde ve internet üzerinde havlu satışı yaptığını belirten Nurcan Yücar, “Ben emekli öğretmenim. Esnaflık ile hiç bir alakamız yoktu. Bir akşam yurt dışından yeğenim telefon etti. Teyze ben internet üzerinden satış yapacağım, Denizli’den tanıdığınız var mı? dedi. Bir arkadaşım vardı. onun aradım ve bir beye yönlendirdi beni. Sonra bana da teklif ettiler. Eşimle görüştüm ve evimizde bulunan hastamız ile ilgilenirken, ertesi gün bir dükkan tuttuk ve başladık havlu işine. Hem maddi hem de manevi olarak bizi rahatlattı. Gerçekten internetin çok faydalı olduğunu ve internet üzerinden ben biraz yaşlı olmama rağmen instagram’dan internet üzerinden satışlarımı yapıyorum. Facebook üzerinden de satışlarımız devam ediyor. İnternet 1 yıl içerisinde hayatımı değiştirdi diyebilirim. Çocuklarım ayarladılar, sitlerimi kurdular. Yavrum ben bunu nasıl yapacağım derken, hemen kendileri yapıyorlar. Yavrum bitti de ben bir şey öğrenmedim. Ben de istiyorum ki kendim öğreneyim. Bu eğitimin hele ki bana çok faydalı olacağını düşünüyorum ve sizlere de teşekkür ediyorum” dedi.






 

SATIŞLARINI ÜNTERNET ÜZERİNDEN YAPIYOR

‘İnternetle Hayat Kolay’ projesi kapsamında aldığı eğitim ile yaptığı el emeği ürünlerinin internet üzerinden satışını gerçekleştirdiğini belirten Büşra Ekin, “İnternetle hayat kolay eğitimlerini aldım. İnstagram üzerinden sayfa açtım. Yoğun çalışmalar sonucunda güzel çalışmalar elde ettim. İnstagram üzerinden satışlar güzel olunca online satış sitelerine taşımaya karar verdim. Şuan dükkanımda yaptığım satışlarımda el emeğimi koyamıyorken, internet üzerinden daha güzel karlarla daha güzel satışlar yapabiliyorum. Takipçilerimin sayısında ilk başlarda çok büyük beklentiler içerisine giriyorsunuz. Sabrettiğiniz zaman artış oluyor. Türkiye’de güzel talep oluyor fakat yurt dışına açılmak istiyorum” dedi.

 

İNTERNET ÜZERİMDEKİ BÜTÜN YÜKÜ HAFİFLETİYOR

Zücaciye işi ile ilgilendiğini belirten Yasemin Uslu ise, “İnternet üzerinden e-devlet kullanıyorum. İnternet bankacılığını çok kullanıyorum. Aile hekimlerinden randevularımı alıyorum. İşyerimizin ürünlerini tanıtıyorum. Zücaciye işi yapıyorum. Ürünlerimizin resimlerini çekerek internete koyuyoruz. Oradan gören geliyor, işletmemizi ziyaret ediyor. İnternet üzerimdeki bütün yükü hafifletiyor” şeklinde konuştu.

 

81 İLDE 43 BİN KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Son olarak açıklamalarda bulunan Habitat Derneği Proje Koordinatörü Ali Coşan, “İnternetle Hayat Kolay projesi Türk Telekom, Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında yürüttüğümüz bir sosyal sorumluluk projesi. Proje kapsamında 35 yaş üstü kadın ve erkeklere internet eğitimleri veriyoruz. E-delet’teki uygulamaları, online hizmetleri anlatıyoruz. E-ticaret uygulamalarında kadınların el emeklerini nasıl satabileceklerinden bahsediyoruz. Basit olarak düşünürsek bir hastanede nasıl randevu alacaklarını ya da süresi biten ilaçlara nasıl bakabileceklerini anlatıyoruz. İnternetle Hayat Kolay projesi kapsamında şuan Türkiye genelinde eğitimlerimiz 81 ilde devam ediyor. Bu 81 il kapsamında 43 bin bireye eğitim verdik” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş