DiYANET iŞLERi BAŞKANI iNEGöL’E GELiYOR

İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, geçtiğimiz gün makamında düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Güzel, 3 Kasım tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ilçemize gelerek bazı açılışları gerçekleştireceğini ifade etti.

Yayınlama: 03.10.2018
1.126
A+
A-

İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, sosyal medya üzerinden bazı camilerin eski resimleri kullanılarak, algı operasyonları yürütüldüğünü ifade etti. Güzel, İnegöl’de güzel işlerin gerçekleştiğini ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ilçemizi ziyaret edeceğini belirtti.

 

HAFIZLIK CAMİYETİNE DAVET






Makamında açıklamalarda bulunan Kazım Güzel, “İlçemizde çok güzel şeyler oluyor. Dün Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeni ile konferans düzenlendi. Yine ilçemizde ilk İmam Hatip talebeleri ve mezunlarının buluşması gerçekleştirildi. Diğer bir husus ise, inşallah Cumartesi günü Hacı Yusuf Şahin Camii’nde, 19 hafızımızın hafızlık cemiyeti gerçekleştirilecek. Onun sevincini hem aileleri olarak hem aileler olarak hem de İnegöl olarak birlikte yaşayacağız. İnanıyorum ki bu cemiyetimiz güzel bir program ile taçlanacak. Tüm halkımızı da cemiyetimize davet ediyorum” dedi.

 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI İNEGÖL’E GELİYOR

Diyanet İşleri Başkanı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ilçemize gelerek çeşitli açılışları gerçekleştireceğini ifade eden Güzel, “Allah nasip ederse, 3 Kasım günü Diyanet İşleri Başkanımız ilçemizi ziyaret edecekler. Proje Hafızlık Kuran Kursu’muzun açılışı, Kurşunlu Hafızlık Kuran Kursu’muzun açılışı, Hanımlar Kuran Kursu’muzun açılışı ve bazı camilerimizin açılışını gerçekleştirecekler. Eğer yetişirse 4-6 Yaş Grubu Kuran Kursu’nun da temelinin atılmasını gerçekleştirmiş olacak” şeklinde konuştu.

 

SOSYAL MEDYADA ALGI OPERASYONLARI

Sani Konukoğlu Camii’nde haç işaretinin bulunduğuna dair iddiaların ortaya atıldığını, insanların bu iddialardan kurtulması için bir takım çalışmaların gerçekleştirildiğini belirten Güzel, sosyal medyada halen daha bu camide haç işaretinin olduğuna dair algı operasyonlarının yürütüldüğünü ifade ederek, “İnegöl Sani Konukoğlu Camii mihrabında, haçı andıran bir görüntü olmamasına rağmen bazı vatandaşlarımızın farklı algılamaları nedeniyle yapılan müracaatlar neticesinde bu düşüncenin ortadan kalkması ve ibadetlerin gönül huzuruyla yapması gayesiyle, 2018 Nisan ayında gerekli tadilat yapılarak, camimizin genel estetiği de dikkate alınarak mihrap yeniden ahşap olarak dizayn edilmiştir. Sosyal medya ve Internet üzerinden paylaşılan fotoğraflar geçmişe yöneliktir” dedi.

 

Muratbey Mahallesi’nde heyelanda zarar gören ve yıkımı gerçekleştirilen caminin eski resimlerinin de sosyal medyada farklı gösterildiğini ifade eden Güzel, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “İnegöl Muratbey Mahallesi’nde bulunan camii ve 2000’li yılların başında heyelan nedeniyle yerinden kayması üzerine kullanıma kapatılmıştı. Kapısı ve penceresi olmamasına rağmen genel yapısı bozulmayan ve içindeki yazıları hala bünyesinde barındıran cami, mahallede sorumsuz hayvan besiciliği yapan bir vatandaşın samanlığının yıkılması nedeniyle samanlarını koyduğu bilgisi alınınca, dönemin ilçe müftüsü tarafından, yerine gidilerek boşalttırılmıştır. 2018 yılı itibariyle cami belediye başkanlığımızca yıkılarak enkazı kaldırılmıştır. Eski caminin heyecan nedeniyle işlevini kaybetmesinin hemen akabinde, yeni cami yapılıp ibadete açılmıştır. Halkımızın cami ihtiyacı anında karşılanmış olup, halkımız cami ve ibadet sorunu yaşamamıştır. Sosyal medyadaki art niyete dayalı fotoğraflar geçmişe ait fotoğraflardır”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş