İsmail Heniyye’nin şehadet haberi İnegöl’ü yasa boğdu

Yayınlama: 31.07.2024
169
A+
A-

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin, İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konutunda suikasta uğrayarak şehid olduğu açıklanmasının ardından İnegöl gündeminin birinci konusu ‘Heniyye’ oldu. İnegöl’de binlerce sosyal medya kullanıcısı ‘İsmail Heniyye’nin fotoğraflarını paylaşarak Filistin direnişe atıfta bulunurken, kimi kullanıcılar ise Heniyye’nin fotoğrafını paylaştığı için Facebook ve Instagram gibi sosyal medya paylaşım uygulamaları tarafından cezaya tabi tutuldu.

İran devlet televizyonunun Devrim Muhafızları Ordusunun açıklamasına dayandırdığı habere göre, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Tahran’da kaldığı konutunda suikasta uğradığını ve Şehid olduğunu açıklamasının ardından, İnegöl’ün ana gündemi ‘İsmail Heniyye’ oldu.

Sabah saatlerinde sosyal medya kullanıcılarının gündemine düşen Heniyye’nin şehadet haberi sonrasında İnegöl’de binlerce sosyal medya kullanıcısı, Heniyye’nin fotoğraflarını paylaşarak hem Filistin direnişine destek oldu hem de Heniyye’nin artık ölümsüz bir kahraman olduğuna atıfta bulundu.






SOSYAL MEDYA BEBEK KATİLİ İSRAİL’DEN YANA

Öte yandan İnegöl’deki bazı sosyal medya kullanıcıları da Heniyye’nin fotoğraflarını paylaştığı için Facebook ve Instagram uygulamaları üzerinde cezaya tabi tutuldu. Bazı kullanıcıların iste paylaşımları kaldırılırken, paylaşımı kaldırılan isimlerden birisi ise İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban oldu. Taban, sosyal medya üzerinden yeni bir açıklamada bulunarak, “İstediğin kadar kaldır, hepiniz bu suça ortaksınız” ifadelerini kullandı.

İran’ın başkenti Tahran’da kaldığı konutunda suikasta uğrayan Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin mülteci kamplarından liderliğe uzanan hayatı, Filistin’in bağımsızlığı için verilen mücadeleyle geçti. ( Mevlüt Eren – Anadolu Ajansı )

3 OĞLU VE 4 TORUNU ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

İsrail ordusu, 10 Nisan’da Ramazan Bayramı dolayısıyla Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Mülteci Kampı sakinleri ve yakınlarıyla bayramlaşmaya giden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin ailesinden birçok kişinin bulunduğu aracı vurmuştu.

Saldırıda 3 oğlu ve 4 torununu kaybeden Heniyye, “çocuklarının Gazze’yi terk etmediğini, Kudüs’ün ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu yolunda hayatlarını feda ettiğini” söylemişti.

Heniyye’nin, İsrail ordusunun Ramazan Bayramı’nda düzenlediği saldırıda yaralanan torunu Melek Heniyye de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

İsrail basınına göre, “Heniyye’nin oğullarına düzenlenen suikast, İsrail ordusu ve istihbaratının işbirliğiyle” gerçekleştirilmişti.

Heniyye, 6 Mayıs 2017’de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal’in yerine Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

HABER: SERHAT ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş