iYi Parti ile ilgili dilekçe yok

Mart Ayı Belediye Meclis Toplantısı geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Toplantıda açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “Şuanda bizim tarafımıza İYİ Parti’yle ilgili olan bir dilekçe yok. Şuanda meclisimiz 2 partili bir meclis olarak devam ediyor” dedi.

Yayınlama: 08.03.2018
593
A+
A-

MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN

Toplantı öncesi konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Türk ordusu profesyonel bir şekilde Afrin operasyonunu sürdürüyor. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Vatan olmak, vatan toprağına sahip olmak orada yaşayanların kanları ve canlarıyla oluyor. Şehit düşenleri rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa sürede bu süreci tamamlarız” dedi.

 






ALİBEYKÖY’E ÜRÜN TOPLAMA MERKEZİ

Gündemin 15. Maddesinde yer tahsisi maddesinde; Alibeyköy’de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce kurulacak olan Ürün Toplama Merkezi için yer tahsisi konusu masaya yatırıldı. 2 bin 600 metrekarelik alan, inşaatın 2 yıl içerisinde tamamlanarak İnegöl Belediyesine teslim edilmesi şartıyla Bursa Büyükşehir Belediyesine tahsis edildi.

 

SULHİYE’YE KURAN KURSU

Gündemin 18. Maddesinde Sulhiye Mahallesi’nde cami lojmanı ve Kur’an Kursu yapımı için yer tahsisi konusu meclise sunuldu. 500 metrekarelik yer, oy birliği ile cami yaptırma ve yaşatma derneğine tahsis edildi.

 

HUZUREVİ ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

Meclisin 19. Maddesinde Huzurevi oda ücretleri görüşüldü. Maddenin görüşülmesi esnasında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bunlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının belirlediği standart tarifelerdir. Biz de standartlar gereği minimum rakamlarla bu kararı alıyoruz” dedi. 2 kişilik standart oda 500 TL, 1 kişilik standart oda 750 TL, 2 kişilik teras oda 650 TL, 1 kişilik teras oda ücretinin ise bin TL olması oy birliği ile kabul edildi.

 

ÖZEL BANKALARDAN KREDİ ALINACAK

Gündeme takrir olarak gelen kredi konusu ile alakalı bilgilendirme yapan Başkan Taban, “Kredi talebi İller Bankası üzerinden gerçekleşmişti ve kararını almıştık. Bugün de İller Bankasının gerekçeli kararı üzerine genel kredi vermediği için bunu mevcut destek ve özel bankalar üzerinden yürüme kararı aldık. Eski mevcut kararın üzerine yeni bir ilave değil, onun güncellenmesidir.” Dedi.

 

İYİ PARTİYE ŞOK!

MHP’den istifa edip İYİ Partiye geçtiklerini iddia eden meclis üyelerine yönelik konuşan Başkan Alper Taban, “Şuanda bizim tarafımıza İYİ Parti’yle ilgili olan bir dilekçe yok. Şuanda meclisimiz 2 partili bir meclis olarak devam ediyor. Resmileşmesi açısından bunu beyan ediyorum. Halkın gönderdiği temsilci bizim başımızın üstünde, sıkıntı değil. Millet ne derse odur. Bu noktadaki parti değişikliği İlçe Seçim Kuruluna intikal ettirilmeli ve İlçe Seçim Kurulu da bu konusundaki değişiklikleri meclisimize bildirmeli, komisyonda seçime gidilmeli” Dedi.

 

Kredi alınması hususundaki madde oy çokluğu ile kabul edildi.

 

YAYA GEÇİŞLERİNE AVRUPAİ ÖNERİ

Söz alan MHP’li üye Hakan Ergül, “İnegöl’de yolun ortasında yürümeye alıştığımız için kaldırımdan geçmeyi de bilmiyoruz. Atatürk Bulvarı olsun birçok bölgede yoldan geçerken ne araba duruyor ne de yaya buna riayet ediyor. Yurtdışında birçok örnek var. Yaya kaldırımı olan yere parke taşıyla yükseltmişler. Yaya kaldırım olan yeri yükseltiyorsunuz, yayanın üstünlüğü ortaya çıkıyor. Masraf yapmadan sadece yaya çizgisi şeklinde değil hafif kabartma yapılabilir. Bu alışkanlığı İnegöl halkına aşılamamız lazım.” Dedi.

 

ESKİ İNEGÖL İSTİYORUZ

İnegöl de eski İnegöl’ün kalmadığını savunan Ergül, “Korumadaki binalar sokak aralarında kaldı. Daha öncede dile getirmiştim. Yeni İnegöl de iki katlı imarlı yerlerimiz var. Akhisar da bir bölge seçilip tip proje yapılmalı. Bu tipleri köylerde uyguluyoruz zaten.  Bunu yaparsak İnegöl e gelen insanlara eski İnegöl modelini gösterebiliriz, tanıtabiliriz.” Dedi.

 

Başkan Taban ise, “Bence de makul bir öneri. Trafiğin bir kültüre dönüşebilmesi için bir takım öneriler var. Geçmişte hızı kesmenin yöntemi adaları büyütmekti. Asıl olması gereken bunlar değil. Kurallara uymak en doğrusu. Yaya yollarını çizgilerle çizerek farkındalık oluşturulmak istenmişti ama şuandan itibaren bir kabartma yapılabilir. Değerlendirelim inşallah” Dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş