KASAPLAR TEPKiLi

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi, İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, hükümetin et ithalatı kararını işyerini kapatarak protesto etmişti. Çetizli, bakanlığın son aldığı yerli üreticiyi destekleme kararı ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bir insan kulağını kaşımak isterken sağ kulağını sol eliyle kaşımaya zorluyorlar” diyerek, kasapların tepkili olduğunu belirtti.

Yayınlama: 11.11.2017
692
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Muhasip üyesi, İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, “Et ve Süt Kurumu ve sayın Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanımız et kesimi için alınan fiyatı yükseltti. Yerli dananın fiyatını 25 TL’den alıp keseceğiz diyor, ithalin değil. Bunu ayırmak gerekir. Ben Sakarya’ya et kombinesine bilmem hangi köydeki danayı bu vatandaş Sakarya’ya nasıl götürecek. Bulunduğu yerde kestirdiğinde şu kadar d estek veriyorum dese amenna. Ama kombinede kesilen danaya 25 TL birim fiyatı vereceğiz yada keseceğiz diyor. Ben soruyorum 3 tane danası var Hasan  amcanın, bir araba tutacak 700-750 TL verip Sakarya’ya götürecek kestirmeye. Buralarda başka kombine yok. Bir insan kulağını kaşımak isterken sağ kulağını sol eliyle kaşımaya zorluyorlar. Bu olacak iş değil. İnsanların elinde mevcut ne varsa  o olmalı” dedi.

 

YERLİ MALINI TÜKETMELİYİZ






Et ve Süt Kurumunun ucuz et kampanyası ile ilgili konuşan Çetizli ,”Ben bu sabah gittim marketlere, kardeşim raflarda kıyma var ama kuşbaşı etler az. Burada ben bir tezat görüyorum. Bu yeterli değil, insanlara bu yetmiyor. İnsanlar ucuz diye gidip alıyor ama buda yeterli gelmiyor. Tonajı mı arttıracak, dağıtım yerini mi çoğaltacaklar bir şeyler yapılmalı. Diğer yandan kasapları koruyacak bir şekle getirmeliler. Diğer taraftan da üreticiyi koruyacak bir şekle getirmeliler. Bugün bir dananın maliyeti en ucuz yem 56 TL. Bu üretici nasıl danayı alacak,besleyip bakacakta kesmeye götürecek. Bu üreticiyi korumak değil, biz bunlara tepkiliyiz. Bir kasap olarak ta ben tepkimi ortaya koydum, bu şartlarda kasaplık yapılmaz,esnaflık yapılmaz,ticaret yapılmaz batmaktan başka çare görmediğim için dükkanımı da kapattım. Benden başkada kapatacak çok, düşünenler çok. Bu böyle gitmez. Ben herkesin ucuz et yemesini isterim. Ama ben bilmem ne ülkesinden gelen eti istemiyorum. Ben kendi üreticimin desteklenmesini ve gördüğüm,bildiğim inanabildiğim insanların etini tüketmek istiyorum. Ben bilmiyorum, belki kalitelidir veya değildir ama nereden geldiği,nasıl kıyıldığı belli değil. Et dediğin nar gibi et olur. Kıymaya bakıyorsun beyazımsı,solmuş vaziyette. İnsanlar tedirgin. Onun için biz yerliyiz, yerli malını tüketmeliyiz ve yerli üreticiyi tüketmeliyiz” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş