‘Kendi partisinden gereken tepkiyi görmedi’

Yeniden Refah Partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın şehit yakınına küfür etmesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Haddini aşarak bir şehit yakınına karşı kullanmış olduğu küfürlü sözler, iç dünyasının yansımasıdır. Bu şahsın kendi partililerinin dahi kabul etmeyeceği bu davranış ve sözleri, ne yazık ki parti üst yönetimlerinden gelmesi gereken tepki ve karşılığı görmemiştir” dedi.

Yayınlama: 11.11.2021
411
A+
A-

Yeniden Refah partisi İnegöl İlçe Başkanı İlhan Baykan, şehit yakınına küfreden İyi Partili Lütfü Türkkan’a tepki gösterdi.

 

Konuya ilişkin yazılı basın açıklamasında bulunan Baykan, şu ifadeleri kullandı:






 

HAKLI OLDUĞUMUZU GÖRDÜK

“İnsanın aklı kadar edebi, edebi kadar ederi vardır, sözleri ile basın açıklamamıza başlıyorum. Bilindiği üzere 18 Ekim 2021 tarihli basın açıklamamızda iktidar değişikliğinin vaktinin geldiğini ifade ederken, iktidarla birlikte hem anket şirketlerini hem de anket şirketlerinin imtiyazlı davranarak bazı muhalefet partilerini ön plana çıkarma gayretlerini ve ısrarla Yeniden Refah Partimizi yok saymalarını eleştirmiştik.  İktidar için Sayın Cumhurbaşkanımızın deyimi ile mental yorgunluk ifadesinin bugün mental paslanma ve mental çürüme noktasına geldiğini ifade ederken, iktidar değişikliğinin katı laikçi ve intikam hırsı ile yanıp tutuşanlarla olmaması gerektiğini vurguladık. Bu açıklamalarımızda ne kadar haklı olduğumuzu, çok kısa bir sürede aradan bir ay bile geçmeden gördük”

 

GEREKEN TEPKİ VE KARŞILIĞI GÖRMEDİ

“Lütfü Türkkan isimli bir siyasetçinin, milletvekilinin, haddini aşarak bir şehit yakınına karşı kullanmış olduğu küfürlü sözler, iç dünyasının yansımasıdır. Bu şahsın kendi partililerinin dahi kabul etmeyeceği bu davranış ve sözleri, ne yazık ki parti üst yönetimlerinden gelmesi gereken tepki ve karşılığı görmemiştir.  Lütfü Türkkan hadisesine Yunus Emre’nin şu güzel sözleri yeterlidir sanırım; ‘Edebim el vermez edepsizlik edene. Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene’… Biz Milli Görüşçülerin değişmeyen doğruları vardır. Bu doğrular bizleri her zaman haklı çıkarmıştır. Bu doğruları tüm insanlığa tavsiye ederiz. Mesela önce ahlak ve maneviyat gibi… Mesela halka hizmet Hak’ka hizmet gibi”

 

BU ÜSLUBUN MİLLETE FAYDASI VAR MIDIR?

“Genel Başkanımızın Yeniden Refah Partisi ile siyasete zarafet ve nezaket getireceğiz çıkışının ne kadar büyük bir tespit ve ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğu da, bu çirkin olaydan sonra bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu basın açıklamamız vesilesi ile soruyoruz; bu üslubun millete bir faydası var mı?”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş