Keresteci esnafı site istiyor

Sanayi içerisinde alan darlığı nedeniyle yer anlamında zorluk çektiklerini ifade eden Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan, Belediye Başkanı Alper Taban’dan keresteciler sitesi için yer istediklerini belirtti.

Yayınlama: 18.04.2018
752
A+
A-
Bazı il ve ilçelerde yapılan keresteciler sitesini, İnegöl’de ki keresteci esnafı olarak kendilerinin de istediğini belirten Keresteciler Odası Başkanı Ziya Turan,“İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ı ziyaret ettiğimiz keresteciler olarak bir yer talebimiz oldu. Artık sanayi esnaflarımızı taşımaz oldu. Bazı il ve ilçelerde yapılan keresteciler sitesini, İnegöl’de keresteci esnafı olarak bizlerde istiyoruz. Keresteci esnafımızın yer anlamında rahatlaması gerekiyor. Keresteci esnafımız tomruklarını sağa sola koyuyorlar. Hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de çeşitli kazalara sebep olabiliyor. Geçtiğimiz gün çevresine konulan tomruklar nedeniyle Mahmudiye Mezarlığının dış duvarları bile zarar görmüş. Odamızın 110 tane üyesi var. Bu üyelerimiz için bir yer şart. Belediyemizden bu anlamda bir talebimiz oldu. Hibe olarak değil, esnaflarımız parasını ödeyerek alacaklar. Eski Alibeyköy yolu dediğimiz Hurdacılar Sitesi mevkiinde olursa, sanayiye yakın bir alan tercih edilmiş olur. Ulaşım anlamında sanayiye yakın bir yer olması esnafımız içinde önemli. Esnafımıza 1-2 metreküplük mal almaya gelenlerde oluyor. Küçük esnaf için ulaşım önemli. Mesafe uzak olursa, küçük esnafta bundan mağdur olur” dedi.
 
YÜZDE 30-40 ARASINDA ZAM 
Keresteciler olarak kesimlerle ilgili bir sıkıntılarının olmadığını ifade eden Turan,“Yaz kesimleri başladı. İnegöl’de belirli bölgelerde kesimler iyi gidiyor. Yakın zamanda satışlarda başladı. Geçtiğimiz yıl 2. sınıf gürgen 900 lira ile bin lira iken, bu yıl bin 300 liraya satılıyor. 2. sınıf gürgenin geçtiğimiz yıl fiyatı bin 100 lira iken, bu yıl bin 500 lira. Geçtiğimiz yıla oranla gürgende kalitesine göre yüzde 30-40 arasında bir zam söz konusu. Çam’da ise fiyat değişmedi. Geçen yıl 650-750 lira arasında kalitesine göre değişiyordu. Bu sene de fiyatlar aynı. Gürgende ki fiyat artışı da ürün azlığından kaynaklanıyor. Kışın ürün fazla yoktu. Bu da fiyatlara yansıdı. İnegöl’de esnaflarımız ekseriyetle İnegöl’deki ürünleri tüketmeye çalışıyor. Ama esnaflarımız İnegöl dışından, Düzce, Zonguldak ve Bolu bölgelerinden de ürün alıyor” diye konuştu.
 
DİKİLİ KESİMİN KALKMASINI İSTİYORUZ
Turan,“Ayrıca vadelerde bizi sıkıntıya düşürüyor. 8 ila 12 ay arasında vadelerle satış yapmak esnafımızı zora sokuyor. Bu vadeleri düşürmeye uğraşıyoruz. Ayrıca bizim en büyük sıkıntımız dikili kesimler. Dikili kesimin kalkmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş