Kıtalar arası aşkın evliliğe ilk adımı İnegöl’de atıldı

İnegöl’de ikamet eden Edanur Yıldız (22) ile Endonezyalı genç Muhammad Mutawalli Asshidiqiy’in (27) Endonezya’da başlayan arkadaşlıkları, aşka dönüştü. İki genç kıtalar arası yaşanan aşkın evliliğe ilk adımını İnegöl’de atarak sözlendi.

Yayınlama: 08.02.2021
2.961
A+
A-

Ülkemizde eğitim gören Endonezyalı gençlerin düzenlediği Mentari Dari Turki programı ile 2 yıl önce Endonezya’ya giden Edanur Yıldız (22),  bu ülkede tanıştığı Muhammad Mutawalli Asshidiqiy (27) ile Türkiye’ye geldikten sonra sosyal medya üzerinden görüşmeye devam etti.

 

Arkadaşlıkları aşka dönüşen Edanur ve Muhammad, tanışmalarının üzerinden geçen 2 yılın ardından ilişkilerini aileleri ile paylaştı. Evlenmek istediklerini aileleri ile paylaşan gençler, kendilerine verilen destekle evliliğe ilk adımını İnegöl’de sözlenerek attı.






 

Uçak bilet fiyatlarının yüksek olması nedeni ile Muhammad Mutawalli Asshidiqiy’nin ailesi söz törenine telekonferans ile katıldı.

 

2 Yıl önce başlayan arkadaşlıklarının ilişkiye döndüğünü ve ardından sözlenmeye karar verdiklerini belirten Edanur Yıldız, şu ifadeleri kullandı:

 

“Yaklaşık 2 yıl önce Endonezya’ya gittim, bir yardım programı için orada 2 hafta kaldım. Orada kaldığım zaman içinde insanları çok güler yüzlüydü ve bize çok iyi davrandılar. Orada Mutawalli ile tanıştık. Sadece arkadaştık, sonra ilişkimiz ilerledi ve ciddi bir seviye alınca sözlenmeye karar verdik. Mentari Dari Turki programı ile oraya gittim. Endonezyalı öğrencilerin yaptığı bir program. Öğrencilerin hepsi Türkçe biliyordu. O yüzden konuşmada sıkıntı yaşamadık. Ama Mutawalli Türkçe bilmiyordu. Çünkü Türkiye’de öğrenci değildi. Program aracılığı ile beni İnstagram’dan buldu. İşler daha ileriye gidince, nişan, evlilik inşallah yakında olursa, Türkiye’de ya da Endonezya’da. Ama şu anda belli değil nerede olacağı”

 

Ailesinin ilişkileri hakkında ilk dönemlerde çekindiğini ama annesinin kendisine destek vermesi ve babasını da ikna etmesi ile herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ifade eden Yıldız,

 

“İlla var çekinme tabi. Ama benim çok yabancı arkadaşlarım var. Her zaman onların programlarına giderdim. Arkadaşlarım benim evime gelirlerdi. O yüzden arkadaşlarımı ailem tanıdıkça, zaten onların kültürlerinden her zaman anlatırdım. Yavaş yavaş olduğu için annem zorlanmadı ama babam biraz o konuda farklı düşündü. Sonra annem onu da bizi desteklemesi için teşvik etti” dedi.

 

Eğitim gördüğü yıllarda Osmanlı ve Türk tarihini öğrendiğini ve Türkiye’yi sevdiğini ifade eden Muhammad Mutawalli Asshidiqiy, şu ifadeleri kullandı:

 

“Osmanlı ve Türk tarihini okul zamanında öğrendim. Çok seviyorum Türkiye’yi. İstanbul ve Bursa’yı görünce daha çok sevdim Türkiye’yi ve insanları. Hava limanında insanlara hangi çıkış kapısından çıkacağım diye sorduğumda insanlar bana çok yardımcı oldu. Çok sevindim bana yardımcı oldukları için. Müslüman bir ülke olduğu için ve ülke başkanının farklı Müslüman ülkelere yardım ettiği için seviyorum. Ülkemizde bu konuda Türkiye’yi destekliyor”

 

Asshidiqiy, ailesinin bir dönem ilişkileri hakkında tereddütleri olduğunu ama sözlüsü Edanur ve ailesi ile sürekli görüntülü görüşünce tereddütlerinin kalmadığını ifade ederek konuşmasını sonlandırdı.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş