Kiralık ve satılık daire fiyatları akıl almaz seviyelerde

Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İlhan Baykan, İnegöl’de yaşanan konut sıkıntısı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Kiralık ve satılık daire fiyatları akıl almaz seviyelerde”

Yayınlama: 16.08.2021
534
A+
A-

İnegöl’deki sorunları ele alan Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İlhan Baykan, konut sıkıntısı ile ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

 

Baykan, yazılı basın açıklamasında şu ifadeler eyer verdi:






 

HER YIL 20-25 BİN GÖÇ ALIYORUZ

“İnegöl’de artık kronikleşen bir sorun haline gelen ve en erken şekilde eylem planı gerektiren bir konu da konut eksikliği. İnegöl’ümüz her yıl kademeli olarak büyüyen bir sanayi şehri. Bu büyüme kontrolsüz gerçekleştiği için şehir birçok şeye cevap veremez duruma geldi. Bu konulardan biri de konut eksikliği oldu.  İlçemiz her yıl 20-25 bin insan göçü alıyor. Bu insanlar oturacak konut bulmakta zorluk çekiyor”

 

HER YIL 5-7 BiN ARASINDA KONUTA İHTİYAÇ VAR

“Daha önceden yapılan araştırmalar ve bizim yaptığımız istişareler sonucunda, İnegöl’de her yıl 5-7 bin civarında konut ihtiyacının olduğunu tespit ettik.  Buradaki vatandaşın karşılaşmış olduğu en büyük sıkıntılardan biri ise fahiş fiyatlar. Konut eksikliği nedeniyle kiralar ve ev fiyatları fahiş oranlarda arttı çünkü bulunamıyor. Hatırlatmak isterim İNEMDER Başkanı Haziran ayında bir açıklama yaparak İnegöl’de sadece 30 kiralık konut kaldığını belirtmişti. Bu İnegöl için acı bir tablonun ifadesidir ve acil olarak eylem yapılması gerekmektedir”

 

PANDEMİ SÜRECİ BALTALADI

“Artan maliyetler ve pandemi süreci de müteahhitlerin yeni projelere başlamasını yavaşlattı. Pandemi sonrasında biriken düğünlerin yapılması da bu süreci iyice baltalayarak kiralık ve satılık daire fiyatlarını akıl almaz seviyelere çekti”

 

BU KONUYA ÇÖZÜM BULALIM

“Sanayi şehri olan, sevdamız ve ortak paydamız İnegöl’ü geliştirmeye devam etmek istiyorsak bu konuya çözüm bulmamız gerekiyor. Ben buradan yerel yönetimimize ve konunun paydaşlarına çağrıda bulunuyorum. Nüfus artışını, üretimi ve şehrimizin büyümesini engellemek istemiyorsak gelin bu konuya çözüm bulalım.  Eğer bu konuya çözüm bulamazsak sanayimiz de üretimimiz de gerileme eğilimine girecektir. Üretim için insan ve doğru şehirleşme gereklidir. Tüm ilçe halkımıza saygılarımı sunarım”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş