Kitabını İnegöllüler için imzaladı

Dr. Mustafa Polat’ın kaleme aldığı “Osmanlı Döneminde İnegöl 19. yüzyılda Sosyo- Kültürel ve Ekonomik Hayat” isimli kitabının tanıtımı, İnegöl Kitap Günleri Fuarında gerçekleştirildi.

Yayınlama: 24.02.2018
1.032
A+
A-

İnegöl’de öğretmenlik yapan eğitimci-yazar Dr. Mustafa Polat’ın kaleme aldığı “Osmanlı Döneminde İnegöl 19. yüzyılda Sosyo- Kültürel ve Ekonomik Hayat” isimli kitabının tanıtımı ve imza günü dün 15.00’da İnegöl Kitap Günler fuarında gerçekleştirildi. Mustafa Polat’ın Uludağ Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü’nde Prof. Dr. Ali İhsan Karataş’ın danışmanlığında hazırladığı ‘Arşiv Kayıtlarına göre 19. Yüzyılda İnegöl’de Sosyo-Kültürel ve Ekonomik Hayat’ adlı doktora tezini içeren eserin tanıtım ve imza gününe; Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara ile AK Partili yöneticiler de katıldı.

 

HERKESE DESTEK OLMAYA HAZIRIZ






1 saat süren imza gününde kitaplarını İnegöllüler için imzalayan Mustafa Polat, programa katılarak kendisine destek veren Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara’ya teşekkür etti. Ahmet Kara, kitap tanıtım programına ilişkin bir açıklama da yaptı. İnegöl’ün kültür sanat hayatına yeni bir soluk, şehrimizin kent belleğine de yeni bir pencere açacak olan Eğitimci-Yazar Dr. Mustafa Polat tarafından yazılan  “Osmanlı Döneminde İnegöl 19. yüzyılda Sosyo- Kültürel ve Ekonomik Hayat” adlı kitabın tanıtım ve imza günü için bir araya geldiklerini söyledi. Bugün daha fazla İnegöllünün bu kitaptan istifade edebilmesi ve yazarımıza sahip çıkmak adına kitap tanıtım ve imza gününü düzenlediklerini ifade eden Kara; “Kitapla buluşma adına bu yıl 2’ncisini tertip ettiğimiz İnegöl Kitap günleri organizasyonun çatısı altında böylesi anlamlı bir programı gerçekleştirmek bizler için mutluluk verici bir durum. Belediye olarak İnegöl’de yaşayan yazar ve yazar adaylarına her anlamda destek vermeye devam ediyoruz. Bizler elimizden geldiğince bireysel olabilir, tüzel kişilik veya STK olabilir bizim için hiç fark etmez, kültür sanata katkısı sunacak her kim varsa İnegöl Belediyesi olarak destek olmaya her zaman gayret gösteriyoruz. Bugünde bu duygu ve düşünceler ile şehrimizin geçmişine ışık tutacak, bu aziz şehrin bugünlere kadar gelmesinde sosyo-kültürel ve ekonomik alanda yaşananları en güzel şekilde ortaya koyacağına inandığımız Eğitimci- Yazar Dr. Mustafa Polat’ın kaleminden çıkan “Osmanlı Döneminde İnegöl 19. yüzyılda Sosyo- Kültürel ve Ekonomik Hayat” adlı eseri tüm İnegöllü hemşerilerimiz ile paylaşmak istedik” dedi.

 

Tanıtımı yapılan kitabın aynı zamanda yazar Dr. Mustafa Polat’ın Uludağ Üniversitesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü’nde Prof. Dr. Ali İhsan Karataş’ın danışmanlığında hazırlanan “Arşiv Kayıtlarına göre 19. Yüzyılda İnegöl’de Sosyo-Kültürel ve Ekonomik Hayat” adlı doktora tezi olduğunu da ifade eden Kara, şöyle devam etti: “İnegöl Kent Müzesi’nin oluşumu esnasında 2007-2010 tarihleri arasında kent tarihi ile ilgili arşiv belgelerinin tasnifinde görev alan yazar Dr. Mustafa Polat halen öğretmen olarak İnegöl’de görev yapmaktadır. Geçmişin izlerini bugüne taşıyan bu eşsiz eser ise üç başlık altında yazılmıştır. İlk olarak İnegöl’ün idari ve demografik yapısı başlığı altında Coğrafi konum ve tarihçe, idari taksimat, demografik yapı ve 1877-78 Osmanlı-Rus harbi ve yaşanan göçler, sosyal ve kültürel hayat başlığı altında Aile yapısı, folklorik yapı, vakıflar ve adli vak’alara değinilirken, ekonomik yapı başlığı altında ise Tarım, hayvancılık, imalat ve ticaret, çitli maden suyu, vergiler ve halkın refah düzeyi konularına değinilmiştir. Günümüzde ticari ve sanayi hayatıyla birlikte her geçen gün daha da büyüyen ve gelişen bir şehir görüntüsü çizen İnegöl’ün 19. yüzyıldaki sosyo-ekonomik ve kültürel durumunu en ince ayrıntısına kadar ortaya koyan bu eserin birçok araştırmacı için rehber olacağına yürekten inanıyoruz. Son olarak, eserin ortaya çıkmasında büyük bir özveri ve gayret gösteren çok değerli hocamız Sayın Dr. Mustafa Polat’a şehrimizin kent belleğine kazandırmış olduğu bu güzel çalışma için sonsuz teşekkür ediyor, kendilerine başarılar diliyorum. Bu vesile ile de herkesi kitap okumaya davet ediyor, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş