KORSAN SERViSLERE GEÇiT VERMEYECEĞiZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, servis araçlarının çalışma ruhsatlarının yenilme talebinin ardından İnegöl’e gelerek 463 aracı denetimden geçirdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, servis araçlarında herhangi bir sıkıntının olmadığını, korsan servislerle ilgili de mücadelenin sürdüğünü belirterek, “Korsan servis araçlarına geçit vermeyeceğiz. Korsan servis çeken insanlara sesleniyorum; bu sevdalarından vazgeçsinler

Yayınlama: 26.08.2019
544
A+
A-

İnegöl Şoförler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, servis denetimleri ile ilgili bilgiler verdi. Korkmaz, denetimlerde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ifade etti.

 

463 SERVİS ARACI DENETİMDEN GEÇTİ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Korkmaz, “Okulların açılmasına biliyorsunuz kısa bir süre kaldı. Bizim odamız bu konuda hassas, özellikle servisler konusunda. Biliyorsunuz servisçilik daha farklı bir meslek. Çünkü çocuk ilkokuldan başlıyor, lise sonuna kadar servisçi abileri ile beraber. Yani belki de onların sırdaşı, arkadaşı. Bugün İnegöl’de faaliyette bulunan 463 adet plakalı aracımızın, çalışma ruhsatlarının bu sene yeniden yenilenmesi ile alakalı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni buraya davet ettik. Çünkü buradan 463 aracın Bursa’ya gitmesi sıkıntı. Hem bursa trafiğine sıkıntı hem de Zabıta Dairesi’nin önünde o araçların denetiminin yapılması sıkıntı. Bursa Zabıta Müdürümüzü buraya davet ettik. Sabahleyin geldiler, araçlarımızın denetimlerini yapıyorlar. Ruhsat vermek ve araçların teknik belgelerine bakmak için. Araçlarımız denetlendi. Araçlarımız gayet iyi. Zaten İnegöl’de servisçilik çok iyi bir noktada. Araçlarımız yeni durumda. İşi Şoförler Odası ve Servisçiler Kooperatifi olarak sıkı tutuyoruz. Elimizden geldiği kadar da bu araçları yenilemeye çalışıyoruz. Şuanda da tüm araçlarımız denetlendi ve çalışma ruhsatları birkaç gün içerisinde verilecek” dedi.

 

KORSAN SERVİSLERE GEÇİT VERİLMEYECEK

Korsan servisçilerle ilgili konuşmasını sürdüren Korkmaz, “Biz bunlarla alakalı defalarda girişimlerde bulunduk. Bir sürü araç bağlandı. Ama maalesef korsan diye tabiri ettiğimiz insanlar, hala bunu yapmaya devam etmeye çalışıyorlar. S plakaya adam milyarlarca lira para bağlıyor, onunla aynı statüde çalışmak istiyor. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Buna müsamaha göstermedik, göstermeyeceğiz de. Ben buradan özellikle fabrika sahiplerine ve öğrenci velilerine çağrıda bulunmak istiyorum; korsan araçlarla bu taşımalığı eğer yaparlarsa, bunlara eğer pirim verirlerse, yarın işin içinden çıkılmaz hal alır. Korsan servis çeken insanlara sesleniyorum; bu sevdalarından vazgeçsinler. Her gün emniyet denetleme yapıyor. Her gün 3-4 tane araba bağlanıyor ama Emniyet Müdürümüz ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yaptık. Okullar açılmadan çok ciddi bir uygulama yapılacak. Sağolsun Emniyet Müdürümüz, Jandarma Komutanımız, bu konuda onlar da hassas. Onlarda İnegöl’de herhangi bir kanunsuzluğa geçit vermiyorlar. Önümüzdeki hafta çok ciddi bir uygulama olacak. Buradan söylüyorum; araçları bağlanır, canları yanar, 5 bin TL para cezası yerler, bu işi ben bu makamda oturduğum sürece takipçisiyim. Bu işi yapamayacaklar. Korsan servis araçlarına geçit vermeyeceğiz. Bu işi S plaka ile yapanlar bu işi yapmaya devam edecekler. Bu işin profesyonelleri bunlar, korsanlar değil. Çıkıp bakıyoruz, hafif ticari araçlarla servis çekmeye çalışıyoruz. Bunlara geçit vermeyeceğiz. Bundan servisçi kardeşlerimizin şüphesi olmasın. Çok yakında bazı şeyleri herkes görecek” ifadelerini kullandı.

 

%20 ZAM TALEBİ

Yapılacak olan zamla ilgili açıklamalarda bulunan Korkmaz, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “Biliyorsunuz ücret tarifelerini Bursa Büyükşehir Belediyesi belirliyor. Büyükşehir Belediyesi’ne yazıyı yazdık, %20 bu sene zam talebinde bulunduk. Sadece İnegöl değil, Bursa ve ilçelerini kapsıyor. Biliyorsunuz akaryakıt zamları, lastik fiyatları, amortismanların pahalı olması bir etken. Biz isteriz ki; ne öğrenci velisi ne de fabrika sahibi mağdur olmasın. Malum her şey ortada. Mantıklı bir zam olacağını düşünüyorum. İnşallah artan fiyatlar düşsün de biz de zam talebinde bulunmayalım. Bu ay ki UKOME kararını bekliyoruz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş