Kösen güven tazeledi

Manav Yörük Muhacir Türkmen Boyları Dernekleri Federasyonu olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Tek liste ile gerçekleştirilen seçimlerde mevcut başkan İsmail Kösen güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Yayınlama: 27.10.2021
504
A+
A-

İnegöl Kent Müzesi’nde gerçekleştirilen kongrede okunan faaliyet raporunun ardından konuşmalara geçildi.

 

Kürsüye çıkarak açıklamalarda bulunan İsmail Kösen, şu ifadeleri kullandı:








 

“Gene kurulumuza hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kurucu derneklerimizle birlikte kurmuş olduğumuz federasyonumuzda bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerimizle epey blr mesafe kat etmiş durumdayız. Pandemi dönemine rağmen fırsat buldukça icra ettiğimiz çalışmalar ile şehrimiz başta olmak üzere Güney Marmara Bilecik, İstanbul Anadolu yakası Gebze İzmit Adapazarı’nda federasyonumuzu gerektiği şekilde tanıtılmış ve oralarda kurulu dernekler tarafından ilgi ve alaka görmüş vaziyetteyiz. Bu zaman zarfında gerek toplantı gerek etkinliklerde bir araya geldik derneklerimizin birbirleriyle tanışmaları etkinliklerine katılımları ile birbirimize güç motivasyon verdik bu dönemlerde bizlere ev sahipliği yaparak hoş karşılayarak etkinliklerimize destek olan üç Büyükşehir belediye başkanımız, Bursa Büyük Şehir Belediye başkanı Alinur Aktaş’a, Sakarya Büyük şehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Balıkesir Büyük Şehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a federasyonum adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Konuşmalarını sürdüren Kösen, “Federasyonumuz kurucu başkanımız eğitimci Burhanettin Özdemir liderliğinde kurucu 9 derneğimiz tarafından kurulup faaliyete geçmiş bir süre sonra yönetim kurulu oy birliği kararı ile başkanı olarak bana görev vermiştir. Bende yönetim kurulu ve delegasyonun faaliyetlerini devam ettirerek dernek sayımızı 13 e çıkartmış kuruluşumuzu bu güzel güne yönetim kurulumuz ve delegasyonumuzla birlikte taşımış bulunmaktayım. Geldiğimiz günde ise mevcut delegasyonumuza ilave olan derneklerimiz sayesinde yönetime yeni delegeler almış ve tüm delegeler ile yönetim ve icra kurulları oluşturmuş burada da bunun genel kurulunu ve tanıtımını düzenlemiş bulunmaktayız. Genişleyen delegasyonumuzda geçmiş dönem iki belde belediye başkanımız şimdiki dönem iki belediye başkan yardımcımız STK başkan ve yöneticileri muhtarlarımız ve iş adamlarımız bulunmaktadır burada kendilerine tekrar hoş geldiniz bizlere güç verdiniz diyorum, federasyonum adına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Önümüzdeki dönem yapacakları faaliyetler ile ilgili bilgiler veren Kösen, “Ana gündem maddesi olarak ülke birliğinin korunmasına destek olacak program ve çalışmalar yaparak yaşadığımız şehirlerde toplumsal ekonomik sosyal gelişmeyi sağlayacak faaliyetlerde bulunmaktır. Bu sebeple federasyonumuz şehirlerimizde kurulu iş adamı dernekleri meslek odaları hemşeri dernekleri spor kulüpleri ve yerel belediye yönetimleri ile her türlü samimi iş birliğini sürdürmeyi amaç edinmiştir. Bizden sonraki nesillerimize aktaracak ekonomik zenginlik yaşanılacak temiz çevre en önemli iki gündem maddemizdir. Atalarımızdan miras değerlere sahip çıkmaz ve sorumluluk almaz geliştirmez sadece bugünü düşünerek yaşarsak maalesef ileride bayrağımızın dalgalanacağı toprağa bu güzelim vatana vazifemizi yerine getirmemiş olacağız ve torunlarımız tarafından iyi /anılmayacağız. İnegölümüz özel sektör ile ülkemizin büyüme hızının kat be kat üzerinde büyüme göstermektedir bu sebeple yerel yönetimlerimizden Belediye başkanı Alper Taban ve BŞB başkanımız Alinur Aktaş’tan İnegöl kaymakamımız iş birliği ile valimizden İnegöl için devlet yatırımlarında gerekli ilgiyi göstermelerini istiyoruz. Geçmiş zamanlarda yine bu mekanda bir programda geçmiş dönem belediye başkanlarımızdan Muhittin Tanoğlu’nunda olduğu bir programa katılmıştım. Muhittin başkanım o gün konuşmasında aynen şu ifadeleri kullandı “Benim 30 yıl önceki geçmiş dönemimde İnegöl’ün sorunları ne ise bugün daha büyüyerek aynı konumda aynı sorunlar devam ediyor” dedi. Aradan bunca yıl geçip İnegöl’e bir şey yapılmamış değil oysa çok şey yapılmıştır ancak şehrimiz o kadar hızlı büyüyor ki alt üst yapı hizmetleri hep geride kalıyor. Ekonomimizi büyütmek zorundayız cari fazla vermek zorundayız buna inanıyor ve devletimizin bu politikasını destekliyoruz. Ancak çok kısa bir süre içinde ihtisas OSB de 160 civarında fabrikaya arazi tahsisi yapılacak inşaatı yapılacak her fabrika ortalama 70 kişi çalıştırsa 12-15 bin kişi arasında istihdam söz konusu, bugün İnegöl’de konut ve işçi bulamama sorunu var 15 bin iş insanı için ortalama 7.000 konuta ihtiyaç var devam eden Toki projesi ihtiyacı karşılayamaz o zaman biz işçiyi nereden getireceğiz? Nerede oturtacağız? nasıl işçi bulacağız?.Bize göre TOKİ İnegöl’de yeni bir etap çalışmasına hemen başlamalı ve bu da sayı olarak 10.000 konutluk bir proje olmalıdır. İnegöl’ün kesin ve büyük projeli çözümlere büyük yatırımlara ihtiyacı vardır bunu sağlayacak olan da BURSA ve ANKARA da güçlü temsil ve yerel temsilcilerimizin aralarında oluşturacağı sıkı bağlardır” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.