KÖYLÜLER TAŞ OCAĞINA KARŞI

Yeniyörük, Fındıklı ve Kozluca Mahallesi’nde ikamet eden mahalle sakinleri, Yeniyörük köyü mevkiindeki içme ve sulama suyu kaynaklarının üzerine taş ocağı kurulmaması için bir araya geldi.

Yayınlama: 05.05.2017
719
A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bursa İl Müdürlüğü, Orman ve Su İşleri Bakanlığı İl Müdürlüğü ve diğer yetkililerin katıldığı toplantıda, İnegöl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerde güvenlik önlemi aldılar.

 

YAZIK GÜNAH






Kurulması planlanan taş ocağının kurulacağı mevkide açıklamalarda bulunan  Yeniyörük Mahallesi Muhtarı Hayrettin Demirtaş, “Bizim içme suyumuz ile alakalı BUSKİ çalışması var. Havuz sistemi, kaynağımızın birinde saniyede 25 litre, diğerinde 7 litre var. 7 litre olan su köyümüze içme suyu olarak geliyor. Elektrik, boru hattı şuanda hazırlanıyor. Köyün içme suyu yok. Taşıma suyu ile değirmen döndürmeye çalışıyoruz o da olmuyor. Tarım arazilerimiz, hayvancılığımız, domatesimiz, biberimiz, meyvemiz aklınıza ne geliyorsa buradan geçim kaynağımız. Burası 7 tane kaynağın olduğu bir bölge. Biz burada taş ocağını istemiyoruz. İçme suların başına taş ocağı yapmak istiyorlar. DSİ 43 metreden sondajla su çıkardı. Ölçümler yaptı, sondaj suyu 25 metreye çıktı. Taş ocağı olursa bu köyün ortadan kalkması demektir. Köyümüz 60 haneden oluşuyor yaklaşık 150 insan yaşıyor. Sağımda mermer ocağı, solumda çöplük, altımda taş ocağı var. Bir tek arazimiz var oraya da taş ocağı açılırsa köylü kalmaz. Yazık günah” ifadelerini kullandı.

 

BURAYA YAPILMASINI İSTEMİYORUZ

Kozluca Mahallesi Muhtarı İbrahim Bayram ise, “Bize gelen raporlara göre bu bölge, buradaki köylerin sularının havzası durumunda. Yakında bizim köyümüzün içme suyunun kaynağı var. Artan suları tarım arazilerini sulamada kullanıyoruz. Yol güzergâhı da bizden geçeceği için biz bu işe karşıyız. Bizim köyümüzde 500-600 kişi yaşıyor. Tamamen tarım ve hayvancılıktan geçiniyoruz. Yakınımızda Fındıklı köyü de var. Bu durumdan o köy de olumsuz etkileniyor. 3 köyün içme suyunu etkileyecek bir konumda. Buraya yapılmasını istemiyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş