KÖYÜ SU BASABİLİR

İnegöl’e bağlı kırsal Çayyaka Mahallesinde DSİ’nin Hacaköy barajına su götürmek için yaptığı yolun, dağın dibini oyması sonucunda heyelan meydana geldi. Heyelan oluşan bölgede dağın kayarak vadinin önüne set oluşturması durumunda oluşacak felaketten dolayı köylü korku içerisinde yaşıyor.

Yayınlama: 19.05.2019
1.877
A+
A-

İnegöl’ün kırsal Çayyaka Mahallesinde DSİ tarafından Hocaköy’de yapılan baraja su aktarma çalışmaları için yapılan yolun genişletme çalışmaları nedeni ile iddiaya göre heyelan meydana geldi.  Dere boyunca yapılan yolun, kepçelerle etraftaki dağların eteklerinin oyulması sonucu, heyelan meydana geldi.

Köylüler derenin karşı tarafından geçmesi gereken yolun yanlış taraftan geçirilmesi sonucunda bu heyelanların yaşandığını iddia etti. Heyelan bölgesi tarafından geçirilen yol nedeni ile dağın kayarak vadi içerisinde set oluşturmasından korkuluyor. 50-60 Yıl önce benzer bir olayın o bölgede yaşanması sonucu, köyün yarısı sel sularına kapılmıştı. Köylüler benzer bir olayın yaşanması durumunda 10-20 kadar hanenin zarar görebileceğini iddia ediyor.

Köy halkını tedirgin eden olayla alakalı konuşan Mahalle sakini Necip Ünel, “ DSİ burada yanlış proje yaptı. Bu derenin altını oyunca bölge heyelan bölgesi olunca heyelan kaçınılmaz oldu. Karşı taraftan yol yapmaları gerekirken heyelanlı bölgeden yol yaptılar. Bu yolu yapmaya devam ederlerse sürekli aşağı doğru orada bir kayma olacak. Bu tehlikenin önüne geçilmez o yüzden bu yolun durdurulmasını istiyoruz. Heyelan gelip bu vadi kapandığı zaman bu köy tehlikede, biz Çayyaka halkı olarak bu durumdan tedirginiz. Bu yolun yapımına devam ederlerse yarın bu vadinin önüne kayma sonucu set olacak ve köyümüz orada oluşacak patlama sonucunda yok olmayla karşı karşıya kalacak. Yaklaşık olarak 500 metre kadar alan sürekli aşağı geliyor” dedi.






HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş