Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinden İnegöl ekonomisine 10 milyonluk katkı

İnegöl’deki küçükbaş hayvan üreticileri, yetiştirdikleri kıvırcık koyunları yurt genelinde 10 ile göndererek Bursa ekonomisine 2020 yılında 10 milyonluk katkı sağladı.

Yayınlama: 12.11.2020
2.158
A+
A-

Son yıllarda Bursa genelinde artan kıvırcık koyun yetiştiriciliği, Bursa ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

 

İnegöl Küçükbaş Hayvan Damızlık Üreticileri ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kutlu, 2020 yılında İnegöl’de yetiştirilen kıvırcık koyunların 10 farklı ile ticaretinin, ekonomiye 10 milyonluk katkı sağladığını belirtti.






 

YETİŞTİRİCİLER 7 BİN ÇUVAL YEMİ PİYASA FİYATLARININ ALTINDA ALDI

Küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin maliyetlerini düşürmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten İbrahim Kutlu, şu ifadeleri kullandı:

 

“Son yıllarda özellikle yem fiyatlarında artışlar oldu. Bizlerde bu konu hakkında araştırmalarda bulunduk ve bu araştırmalarında karşılığını aldık. Yem firmaları ile bir araya geldik ve piyasadaki yem fiyatlarının çok çok altında fiyatlara yetiştiricilerimize yem alma imkânı sağladık. Yem firmaları ile yetiştiricilerimizi bir araya getirerek 7 bin çuval yemi, piyasa fiyatlarının çok çok altına alma imkânı sunduk. Yetiştiricilerimizin bu gibi çalışmalara ihtiyacı var. Bizlerde yetiştiricilerimiz için elimizden geleni yapıyoruz”

79dFp3

YETİŞTİRİCİLERE 1 YIL SONRA ÖDEMELİ KOYUN DESTEĞİ

Yetiştiriciler arasında yardımlaşma sağladıklarını ve 2020 yılında 220 koyunun Bursa’daki yetiştiricilere 1 yıl sonra ödemeli olarak verdiklerini belirten Kutlu,

 

“Yetiştiricilerimiz arasında çok güzel bir yardımlaşma var. Yetiştiricilerimiz arasında 2020 yılında 220 koyun 1 yıl sonra ödemek kaydı ile verildi. Yetiştiricilerimiz bu şekilde yardımlaşarak, ülke genelinde örnek bir olaya da imza atmış oluyor. Her şeyi devletten beklemek yerine kendi kendimizi desteklediğimizde, kimseye ihtiyacımız kalmaz. Çok şükür İnegöl’de bunu başardık” dedi.

44DT5O

2020 Yılı içerisinde 10 ile koyun ticaretinden ekonomiye 10 milyonluk katkı sağladıklarını belirten Kutlu, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:

 

“Ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyoruz. İnegöl’de yetiştirilen kıvırcık koyunları Afyon, Adana, Artvin, Tokat, Eskişehir, Manisa, Kütahya, Samsun, Balıkesir ve Adapazarı’na gönderdik. Bu illere yapılan koyun ticaretinden de ekonomiye 10 milyonluk katkı sağlamış olduk. Bu rakam küçümsenemeyecek bir rakam. Önümüzdeki yıl bu rakamın da üzerine çıkacağımıza inanıyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş