Kültür ve sanat bizim olmazsa olmazlarımızdan

İnegöl halkının sosyal hayatını renklendiren çalışmalara imza atan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 2017 yılı içerisinde konserlerden tiyatro oyunlarına, söyleşilerden seminerlere, sergilerden imza günlerine kadar pek çok alanda farkındalık ortaya koyan etkinlikler ile İnegöl halkını buluşturmayı başardı.

Yayınlama: 12.02.2018
699
A+
A-

Tüm yaş gruplarına hitap eden etkinlik ve faaliyetler ile ilçe halkının kazanımlarını artıran Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, kültür sanat alanında her yaştan vatandaşın katılımlarıyla hayatı renklendirmeye çalışıyor.

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 2017 yılı içerisinde özenle ve titizlikle yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Kültür sanatın merkezi haline gelen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığı ile 7’den 77’ye vatandaşlarımızı kültür sanat ile buluşturmaya devam ediyoruz. Kültür ve sanat aracılığıyla aklımız, ruhumuz zarafet kazanıyor. Kültür ve sanat bizim olmazsa olmazlarımızdan. Kaliteli, nitelikli ve farkındalık ortaya koyan kültür sanat etkinlikleri ile ilçe halkımıza yakışan bir belediyecilik örneği sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.






 

114 PROGRAM İLE TOPLAM 176 BİN 610 KİŞİYE ULAŞILDI

Gönülden bağlı olduğumuz İnegöl’e ve bu aziz şehirde yaşayan ilçe halkına yakışır programlarla şehrin ortak bir paydasını oluşturmayı, kent halkının kaynaşmasını ve toplumsal moralin yükseltilmesini sağlamak üzere çalıştıklarını belirten Başkan Taban. “4 birimde (Gençlik Merkezi, Kent Müzesi ile Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, Bilgi Kültür Evleri ve İnesmek) toplamda 53 personel ile İnegöl halkının hizmetindeyiz. Gençlik Merkezi koordinatörlüğünde konserler, tiyatrolar, seminer ve konferanslar, sergiler, şenlikler, ramazan etkinlikleri, kültür-sanat festivali, kültür-sanat kursları, halk oyunları, sosyal sorumluluk projeleri, müzelerimizde sergiler, seminer ve konferanslar, müze ziyaretleri, öğrenci etkinlikleri, atölye çalışmaları, İnesmek aracılığıyla ise sanat ve meslek edindirme kursları, sergiler, kursiyer etkinlikleri, sosyal sorumluluk projeleri ve son olarak Bilgi Kültür Evlerinde ücretsiz ve güvenli internet hizmeti, çocuk etkinlikleri, zeka ve strateji oyunları (satranç ve mangala) ve kütüphane hizmeti ile 2017 yılı içerisinde 114 programda toplam 176 bin 610 kişiye ulaşıldı” dedi.

 

“KÜLTÜR VE SANAT HAYATIMIZIN HER YERİNDE”

Taban, kültür sanatı hayatımızın merkezine yerleştirmek için önemli çalışmalara imza atıldığının da altını çizerek şöyle konuştu: “Bu yolda farklı alanlarda icra ettiğimiz 15 konser ile 19 bin 700 kişiye ulaşıldı. Bunun yanında 2 özel çalışma ve etkinlik (kitap tanıtımı ve imza günü) ile bin 520 izleyiciye ulaşıldı. Özellikle Evliya Çelebi Yolu İyileştirme Projesinin bizim önem verdiğimiz çalışmalar arasında ön sıralarda yer aldığını da buradan bir kez daha belirtmek istiyorum.”

 

GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARA YÖNELİK 35 ETKİNLİK

Kültür sanat alanında çocuklar için önemli organizasyonlara imza attıklarını belirten Taban, “Geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik olarak çeşitli etkinlikleri hayata geçiriyoruz. 2017 yılı içerisinde Karagöz Gölge Oyunu, Çocuk Tiyatrosu, Çocuk Oyun Parkı, Çocuk Korosu, Çocuk Kitapları Haftası, Çocuk Sanat Atölyesi, Planetaryum ve Animasyon Film Gösterimleri ile 35 çocuk etkinliğimizde 40 bin 850 çocuğumuza ulaştık.”

 

ŞENLİKLERİMİZ

Kültür sanat ile ilçe halkının hayatına anlam kazandırmak ve renklendirmek için  çeşitli etkinliklere imza atıyoruz diyen Taban, “Bu kapsamda babalarımızın çocuklarıyla iyi bir zaman geçirmeleri için her sene gerçekleştirdiğimiz Uçurtma Şenliğimiz, Kurşunlu’da her yıl düzenlediğimiz birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergilediğimiz Bakmaca Şenliğimiz ve şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunu kutlamak ve ilçe halkına esaretten kurtuluşa giden yolu en iyi şekilde yansıtmak için çeşitli etkinliklerle ortaya koyduğumuz Kurtuluş Şenliklerimiz bizim olmazsa olmazlarımız arasındadır.  Ayrıca 2017 yılı içerisinde farklı konulara sahip 25 stand-up, seminer ve konferans ile ilçe halkının dimağlarını aydınlatıp aklımıza zarafet kazandırırken, 21 farklı yetişkin tiyatro oyunuyla sanatın insana hitap eden o güzel yanlarını göstermeye çalıştık” dedi.

“BU YIL RAMAZAN İNEGÖL’DE BAŞKA BİR GÜZELDİ”

On bir ayın sultanı Ramazanın manevi ikliminden vatandaşlarımızın en iyi şekilde istifade etmeleri için çalıştıklarını ifade eden Taban, “2017 yılı Ramazan ayında 10 Günde 10 Camide Dünya 1’incilerinden Kuran-ı Kerim Tilavetleri ve Teravih Namazı programları ilçe halkımızı mest etti. Şehrimizin farklı camilerinde Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma dünya şampiyonlarını ilçe halkımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşadık. Bu yıl Ramazan İnegöl’de başka bir güzeldi. Ramazanın manevi hazzını doyasıya yaşayan vatandaşlarımız camileri doldururken, teravih namazı çıkışlarında cami bahçelerinde vatandaşlarımıza Osmanlı Şerbeti ikramında da bulunduk.”

 

ULUSLARARASI KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ

Kültür mozaiği olan şehrimizde kentlilik bilincinin pekiştirildiği ve farklı coğrafyalardan gelen kültür elçilerinin misafir edildiği Uluslararası Kültür Sanat Festivali ile kültürlerin buluşmasına ve kaynaşmasına vesile olduklarını belirten Taban, “Kültürlerin buluştuğu ve kaynaştığı, gönüllerimizin birleştiği, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin şehrimizin dört bir tarafına yayıldığı Uluslararası kültür sanat festivali bu yılda tüm şehir tek vücut olmayı başardı. Bu yıl yurt dışından gelen özel ekiplerin gösterileri, sokak etkinlikleri ve halk konseri ile kültür derneklerimizin kendi kültürlerine ait tanıtımlar yaptıkları ve birbirinden renkli görüntülere sahne olan çadır etkinlikleri ile kentimizin değerlerini öne çıkartan İnegöl gecesi festivalimize ayrı bir hava kattı. Ayrıca kapsamında bu yıl 5’incisi düzenlenen “Altın Mobilya Halk Dansları Yarışması” büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi. Tüm ekiplerin birbirinden güzel şovlarını sunduğu yarışmada, jüri değerlendirmesi sonucu Makedonya 1’inci oldu. Adige’nin 2’nci, Kırgızistan’ın 3’üncü olduğu yarışmada, Kosova’ya ise mansiyon ödülü verildi” diye konuştu.

 

KÜLTÜR SANAT KURSLARIMIZ

7’den 77’ye her yaş grubuna hitap eden kültür sanat kursları ile ilçe halkının zamanlarını dolu dolu geçirmelerini sağlıyoruz diyen Taban; “Bu anlayışla 2017 yılında 14 farklı branşta enstrüman kurslarımız (Bağlama, gitar, keman, ney ve piyano), korolarımız (TSM, THM, Tasavvuf erkek ve kadın, THM Gençlik ve Çocuk) ve diğer kurslarımız (tiyatro, drama ve çocuk resim) olmak üzere toplamda 652  kişiye hizmet verdik. Ayrıca Sani Konukoğlu Konferans Salonunda 117, Mobilya Müzesi Konferans Salonunda 136 ve Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde  45 program gerçekleştirildi” ifadelerini kullandı.

 

BELEDİYE HALK DANSLARI TOPLULUĞU

2011 yılından beri çalışmalarına devam eden Belediye Halk Dansları Topluluğunun İnegöl’ümüzü en güzel şekilde temsil ettiğini belirten Taban; “7 den 77’ye her yaştan dansçılarla çalışma yapan topluluğumuzda öncelikle İnegöl yöresi oyunları öğretilmekte, bunun yanında yurdumuzun değişik bölgelerinden de oyunlar sergilenmektedir. Birçok değeri bünyesinde barındıran ve bir ebru misalini andıran kent olan İnegöl’de Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden gelen vatandaşlarımız kardeşlik ve barış içerisinde yaşamaktadır. Bu nedenle oyunlarımızı icra ederken İnegöl’de yaşayan bu kültürel mozaiği dikkate almaktayız. Halk Dansları Topluluğumuz master 25 dansçı, A takımı 35, gençler 52, yıldızlar 59 ve minikler 92 dansçı olmak üzere toplamda 263 dansçı ile ülkemizin 7 yöresine ait (İnegöl, Bursa, Artvin, Trabzon, Aydın, Kırklareli ve Burdur) oyunları sergilemektir” dedi.

 

“GEÇMİŞİN BİZLERE DAHA ANLATACAĞI ÇOK ŞEY VAR DÜSTURUYLA HAREKET EDEN MÜZELERİMİZ”

Geçmişin izlerini en iyi şekilde yansıtan ve ziyaretçilerini geçmişte kısa bir yolculuğa çıkartan Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi’nin İnegöl halkından aldığı güçle geleceğe daha güvenle baktığını belirten Taban, “2017 yılında müzelerimiz 53 bin ziyaretçi ağırladı. 10 Ocak 2009- 31 Aralık 2017 tarihleri arasında toplamda da 663 bin 479 ziyaretçi sayısına ulaşmıştır. ‘Geçmişin bizlere daha anlatacağı çok şey var’ düsturuyla hareket eden müzelerimiz özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşadıkları yeri daha iyi bir şekilde özümsemeleri için var gücüyle çalışmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2017 yılında 179 sınıf 2 bin 596 öğrenci müzelerimizi ziyaret etti. Yaşayan Müze anlayışıyla hareket eden İnegöl Kent Müzesi ve Mobilya Ağaç Sanayi Müzesi, kendini her an yenileyen yapısıyla birçok şehre örnek olmaya da devam ediyor. 2017 yılı içerisinde Afyonkarahisar ve Gediz belediyeleri bu anlayışla müzelerimizi ziyaret etti. Ayrıca sergi ve etkinliklerin yuvası haline gelen müzemiz; kentimizin kültür ve sanat merkezi olmuştur. 2017 yılında 14 sergi müzemizde açılırken, toplamda da 89 sergimiz halkımızın izlenimine açılmıştır. Müzelerimiz yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçilere ev sahipliği yaparken, İnegöl’ün turizm değerlerinin de öne çıkmasına olanak sağlamaktadır.”

“İNESMEK YOLUNA EMİN ADIMLARLA DEVAM EDİYOR

Toplumumuza nitelikli iş gücünün kazandırılmasının yanı sıra geleneksel el sanatlarının yaşatılması noktasında en önemli sosyal sorumluluk projelerinden birisi durumunda olan İnesmek’in dokunduğu hayatların zenginleştiğini ve güzelleştiğini belirten Taban; “2011 yılında 14 branşla yola çıkan İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları, bugün 56 branş ile eğitim öğretimini sürdürüyor. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği ve 6 yıllık süreçte 17 bin 789 vatandaşımıza çeşitli branşlarda eğitim verdik. İNESMEK kurslarında el sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişime, meslek eğitimlerinden sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim verilmekte.2017-2018 eğitim-öğretim döneminde bünyesinde bulunan 38 usta öğretici ile 56 farklı branşta, 108 grupla 2328 kursiyere hizmet veren İNESMEK yoluna emin adımlar ile devam ediyor” vurgusu yaptı.

 

BİLGİ KÜLTÜR EVLERİ

Bilgi Kültür Evleri ile Bugünün yarını: yarının umudu olan çocuklarımızın sadece internet kullanımdan ziyade zamanlarını daha kaliteli ve nitelikli bir şekilde geçirmelerine çalıştıklarını ifade eden Taban, “Bu anlayışla çıktığımız yolda 13 Bilgi Kültür Evinde 17 Mart 2008’den bugüne kadar toplam 885.000 kişi istifade ederken, 2017 yılı içerisinde ise 107.331 ziyaretçi bilgi kültür evlerimizden faydalandı” şeklinde konuştu.

 

Taban son olarak, “Kültür sanatın merkezi haline gelen Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü aracılığı ile 7’den 77’ye vatandaşları kültür sanat ile buluşturuyoruz. Kültür sanat aracılığıyla aklımız ve ruhumuz zarafet kazanıyor. Bu zenginliği korumak, sanat aracılığıyla ifade edilmesine zemin hazırlamak için elimizden gelen özveri ve gayreti göstermeye devam edeceğiz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş