İnegöl Kütüphane Müdürü Remzi Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hayata geçirdiği yeni uygulamalarla birlikte kütüphanelere olan ilginin artacağını dile getirdi.
Bakanlığın hayata geçirdiği yeni uygulamadan bahseden İnegöl Kütüphane Müdürü Remzi Yılmaz, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, halkımızın kütüphanelerden yararlanması için her türlü kolaylığı sağlıyor. Örneğin Malatya veya Diyarbakır’dan aldığınız kitabı İnegöl’de teslim edebiliyorsunuz, aynı şekilde İnegöl’den aldığınız kitapları gidip Trabzon’da, Tekirdağ’da teslim edebiliyorsunuz. Yeter ki halkımız okusun. Kütüphanelerden A’dan Z’ye faydalanılmasını istiyoruz. Bu sene ilk defa yaz programları hazırlandı. Yazın çeşitli sebeplerden dolayı kütüphanelere olan ilgi yavaşlar. Sadece belli başlı okuyucu kitlemiz buralardan faydalanır. Bakanlık özellikle öğrenci kitlemize program yaptı. Masal saati, gösterim saatleri gibi birçok faaliyeti hayata geçirdi. Ankara Adnan Ötüken Kütüphanemizin örnek olarak yaptığı bir program var, biz de buna benzer bir program yapacağız. Biraz geç kalınmış bir program. Mesele kitap kardeşliği, belgesel film gösterimi, masal saati, temel robotik eğitimi, örgü kulübü, kitap kulübü, aile film saati, doğa dostu kütüphane, kitap çantamı tasarlıyorum, yayın yolculuğu, aile çocuk iletişim, söyleşi, kodlama eğitimi gibi pek çok etkinlik bu faaliyette bulunuyor. Basit düzeyde de olsa bu tarz etkinlikler yapılacak. Bu sene ilk senesi olması nedeniyle yavaş ilerliyor ama önümüzdeki senelerde daha da yaygınlaşacak. Özellikle illerde ve daha sonra İnegöl gibi büyük ilçelerde giderek yaygınlaşacak.”
KÜTÜPHANELERE OLAN İLGİ YETERSİZ
“Kütüphanemizde şuanda 50 binin üzerinde eser mevcut. Bir de çocuk kütüphanemiz var. Onun da 20 bin kapasitesi var. Ülkemiz ortalamasının üzerinde bulunuyoruz ama asla yeterli değil. İnternet ve sosyal medya kullanımı ön plana çıktığı için şimdiki gençler kütüphaneden istenilen ölçüde yararlanamıyor. Biraz daha fazla olmasını istiyoruz. Televizyonlarda birçok çizgi film ve sinema kanalları var. Eskiden dönem ödevleri oluyordu, kütüphanelerin önünde kuyruğa giriyorduk. Ama şimdi bu yok. Bunun bir kısmını geri kazanmamız lazım. Kolay ulaşılan bilgi artık cazip gelmiyor” diye konuştu.