LYS MARATONU SONA ERDİ

Daha önce il merkezlerinde yapılan ve bu sene ÖSYM tarafından yapılan değişiklikle, İnegöl’de de ilk kez LYS heyecanı yaşandı. İnegöl’de yapılan ilk LYS deneyimi herhangi bir sorun oluşmadan tamamlandı.

Yayınlama: 19.06.2017
643
A+
A-

 

Daha önce Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu´nda yer alan “LYS´ler sadece il merkezlerinde yapılacaktır” ifadesi 2017-ÖSYS: Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu´nda “LYS´ler il merkezlerinde ve LYS´lere girme hakkı kazanan aday sayısına bağlı olarak ÖSYM tarafından belirlenecektir” ifadesiyle değiştirildi.

 






Yapılan değişiklik nedeniyle  Türkiye’de 34 ilçede de sınav yapılmasının kararlaştırılması ile geçen yıla kadar Bursa’ya giden  adaylar ilk kez ikamet ettikleri İnegöl’de LYS’ye girmenin heyecanını yaşadılar.

 

4 GÜN SÜRDÜ

İnegöl’de LYS sınavı , 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde 4 gün boyunca gerçekleştirildi.

 

 SANİYELERLE YETİŞTİLER                 

Gerçekleştirilen LYS’de öğrenciler 11 sınav salonunda yapılan sınavlara yetişmek için yoğun çaba sarf ettiler . Bazı öğrenciler saniyelerle sınav merkezine yetişirken bazıları da saniyelerle sınava alınamadılar. Sınava giren öğrencilerin aileleri de okul çevresinde ter döküp, dua ettiler.

 

10 Haziran’da yapılan Lisans Yerleştirme-4 Sosyal Bilimler sınavı 2 bin 838 öğrenci ter döktü. Bin 200 gözetmenin görev aldığı sınav, 235 sınav salonda gerçekleştirildi.

 

Lisans Yerleştirme-1 Matematik sınavı ise  144 salonda yapılırken bu sınavda da  2 bin 728 öğrenci ter döktü.

 

Lisans Yerleştirme-2 Fen Bilimleri ve Lisans Yerleştirme-5 Yabancı Dil sınavları 17 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirildi. Sınava 65 salonda bin 203 aday girerken, 181 gözetmen görev yaptı. Lisans Yerleştirme-5 Yabancı Dil sınavında ise 15 salonda 269 aday soruları yanıtlarken 62 gözetmen görev yaptı.

 

18 Haziran’da yapılan Lisans Yerleştirme-3 Edebiyat-Coğrafya sınavı  154 salonda yapılırken bu sınavda 2 bin 838 aday ter dökerken 154 gözetmen görev aldı.

 

Bu yıl ilk kez İnegöl’de yapılan ve toplam 4 gün süren LYS’nin bütün oturumlarına toplam 9 bin 876 öğrenci katıldı. İnegöl’de yaklaşık 4 bin civarında öğrenci sınava girdi.

 

ÖSYM İnegöl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat, “LYS’yi ilk defa İnegöl’de yaptık. İnegöl’deki adayların sayısı kalabalık olduğu için İnegöl’de yapıldı. 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde 11 sınav merkezinde bin 284 gözetmen nezaretinde adaylarımız sınavlara katıldılar. Bazı adaylar geç kalarak maalesef sınavlara giremediler. İnegöl’de ilk kez yapılmasına rağmen kazasız belasız başarılı bir sınav dönemi yaşadık. Gözetmenlerimize, adayların güvenliği için görev yapan emniyet ekiplerine ayrıca teşekkür ederim. Adaylarımıza üniversite döneminde başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş