MİLLET İRADESİNDEN ÖTESİ YOK

Referandum çalışmalarına aralıksız devam eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ada Avantgarde firmasını ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan Aktaş, “Millet iradesinden öte bir şey var mı burada, asla söz konusu değil. Herkes tercihini yapacak ” dedi.

Yayınlama: 13.04.2017
690
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, referandum çalışmaları kapsamında Ada Avangarde firma çalışanlarını ziyaret etti.

 

Ziyarette açıklamalarda bulunan Aktaş, “Bu çok önemli bir süreç. Evet diyenler var. AK Parti ve Milliyetçi Hareket partisi bu nokta da evet diyor. Diğer siyasi partilerden gönlü olanlar var. CHP ve farklı guruplardan da hayır diyenler var. Ama ben biliyorum ki bir partili kimliğimizden öte veya bir partiye gönül vermemizden öte, kafamızda belki farklı sorular var. Çünkü çok konuşulan farklı konular var. ‘Bundan sonra seçil Cumhurbaşkanı tek adam olacak, istediğini alacak, istediğini verecek, istediği yatırımı yapacak, istediği adamı istediği göreve getirece               k’ bunu söyleyerek hayır diyor birileri. Ama bunun yanında evet diyenlerin bu eveti biraz açıklamaları gerekiyor. Ben onun için karşınızdayım. 2014 Senesinde hatırlarsınız 2 seçime gittik. Belediye seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı seçimi ilk kez halk oylaması ile yapıldı. Geldik 2015’e, meclisin süresi dolmuştu. Ve 7 Haziran tarihine karar alındı. 7 Haziran tarihinde genel seçimler yapıldı ve AK Parti tek başına iktidar olamadı. Nihayetinde koalisyon gerekiyordu. İlk akşam MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir açıklama yaptı, “Biz hiç bir koalisyonun içerisinde yokuz. Hele HDP’li bir koalisyonun içerisinde asla yokuz” dedi. Zaten bütün ihtimaller hemen hemen sıfıra indi. AK Parti ile CHP’nin bir koalisyon yapma ihtimali imkansız gibi bir şeydi. Çünkü ortak noktaları çok olmayan partiler. Burada farklı siyasi  partilere gönül veren kardeşlerimiz olabilir. Hepsine saygı duyuyorum. Lakin 2015 7 Haziran’da hükümet çıkmamasının Türkiye’ye bir faturası oldu. Nasıl? Önceki yıllarda olduğu gibi. Genç kardeşlerim bilmiyor olabilir. Ama benim gibi 46’nın üzerinde olanlar, o eski yılları hatırlar. Nihayetinde 5 ay uğraş verildi ve bir sonuç gerçekleşmedi.  1 Kasım tarihinde sandık bir kez daha kuruldu. Yapılan bu seçimde millet 5 ayın acısı ile %49,5 oyla AK Parti’yi 1. parti yaptı. Siyasetçi rahatladı, iş adamı rahatladı, vatandaş rahatladı. Nihayetinde oh rahatladık derken, 15 Temmuz’da bir darbe kalkışması gerçekleşti. Biraz gözümüzün önüne getirelim. Geceleri hep sokaklardaydık. Sabahlara kadar nöbetler tutuldu. 15 Temmuz’da tarifi mümkün olmayan olaylar oldu. 249 Şehit, 2931 kişi de değişik uzuvlarından yaralanmış, gazi olmuş. İnegöl’de kimsenin burnu bile kanamadı, çünkü İnegöl’de bir silah bile patlamadı. Ama İstanbul’da, Ankara’da olmak üzere tanklar yürüdü, kurşun sıkıldı ve akıl almaz olaylar cereyan etti. Bu bir sürecin finaliydi. Bundan önce yapılanların finaliydi ve çok şükür başarılı olamadılar” dedi.






 

MİLLETİN İRADESİNDEN ÖTE BİR ŞEY YOK

16 Nisan’da yapılacak referandumun yamalı bohçaya dönmüş bir sistemin şekle şemale getirilmeye çalışılması olduğunu da vurgulayan Aktaş, “Millet iradesinden öte bir şey var mı burada, asla söz konusu değil. Herkes tercihini yapacak. Birileri padişahlık falan diyor ama uzaktan yakından alakası yok. Herkes seçimini yapacak. Herkesin oyu bir tane. Bu bir rejim değişikliği değil, bu bir sistem değişikliğidir. Olayları özellikle saptırmaya çalışanlar var” açıklamalarında bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş