MİT ve Emniyet’ten MOSSAD operasyonu! Gözaltına alınan ajan tanıdık bir isim çıktı

Yayınlama: 05.03.2024
184
A+
A-

MİT ve İstanbul Emniyeti, ortak operasyon ile MOSSAD’a bilgi satan 7 şüpheliyi yakalandı. Gözaltına alınan 7 kişi içerisinde, TV’lerde sabah programlarına katılan ve özel dedektiflik yapan Hamza Turhan Ayberk de yer aldı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla gerçekleşen başarılı bir harekât sonucunda, İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a bilgi sızdıran 7 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimler arasında yer alan Hamza Turhan Ayberk’in, televizyonlarda sabah programlarına katılan eski bir kamu personeli olduğu belirlendi. MİT, yaptığı titiz çalışmalar neticesinde Ayberk’in para karşılığında MOSSAD’a bilgi sızdırdığını tespit etti. Ayberk’in, MOSSAD tarafından aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye’deki Orta Doğulu şahıs ve şirketler hakkında bilgi topladığı belirlendi.






Özel dedektiflik faaliyetleri yürüten Ayberk’in, MOSSAD’a bilgi sağlamak için kamu görevlileri de dahil olmak üzere bir ekip kurduğu ortaya çıktı. MOSSAD’ın Victoria kod adlı ajanı aracılığıyla Ayberk’in, İsrail Gizli Servisi tarafından eğitildiği ve 2019’da Belgrad’da gerçekleştirilen bu eğitimde Ayberk’e gizli haberleşme yöntemleri öğretildiği belirlendi. Ödemeleri kripto paralar üzerinden alarak resmi kayıtlarda iz bırakmamaya özen gösteren Ayberk, MOSSAD’ın yönlendirmesiyle bu bilgileri kullanarak faaliyet gösterdi.

Özel dedektif Hamza Turhan Ayberk’in, bilgi sızdırmanın yanı sıra tehdit ve takip faaliyetlerinde de bulunduğu ortaya çıktı. Ayberk’in, hedeflerinin araçlarına takip cihazları yerleştirip konumlarını MOSSAD’a aktardığı ve takip ettiği kişileri taciz ettiği, zaman zaman tehditlerde bulunduğu tespit edildi.

Operasyon sonucunda gözaltına alınan diğer 6 şüphelinin de MOSSAD’a bilgi sızdırma ve casusluk faaliyetlerine karıştığı belirtilirken, Türk güvenlik birimlerinin bu tür tehditlere karşı kararlılıkla hareket ettiği vurgulandı. Soruşturma, şüphelilerin faaliyetlerinin tam anlamıyla ortaya çıkarılması ve ilgili tüm bağlantıların takip edilmesi amacıyla devam etmektedir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş