Müdürler kurulu toplantısı gerçekleştirildi

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 2017-2018 eğitim öğretim yılı 2. Dönem Müdürler Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 01.02.2018
852
A+
A-

Geçtiğimiz gün saat 09.30’da Özel Altın Nesil Okulları Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, şube müdürleri ve okul müdürleri katılım gösterdiler.

 

ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATILIYOR






Toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, “Sorunsuz bir dönemi geride bıraktık. Tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. İnegöl Milli Eğitimi için hep beraber gayret ediyoruz. İyi niyetinizden şüphemiz yok. Sizler, bulunduğunuz okullarda öğrencilerin başarı durumlarını belli seviyeye getirmeye çalışıyorsunuz. Akademik, kültürel ve sportif faaliyetlerde ilçemizi temsil ediyorsunuz. 6 ekibimiz Türkiye finallerinde yarışıyor. Bu da bizi gururlandırıyor. Grup ve ferdi mücadelelerde güzel başarılar alıyoruz.Sömestre tatilinde son 2 yılda göreve başlamış yeni müdür ve müdür yardımcısı arkadaşlarımıza 2 hafta boyunca değişik konularda seminerler veriyoruz. Tüm müdürlerimize de 2 günlük bilgilendirme semineri düzenleniyor. Bunlar gerekli olan seminerlerdir” dedi.

 

BAŞARI ORANLARI İYİ DURUMDA

“Yaz döneminde öğretmenlerimizin iller arası atamaları yapılıyor” diyerek konuşmasını sürdüren Bilican, “Gelen giden sayısı hareketleniyor. Bir de Ocak ayı itibariyle norm fazlası olan, özür grubundan ataması yapılan arkadaşlarımız oldu. Bu manada ilçemize gelip gidenler oldu. Özür ve norm durumundan gidenimiz gelenimizden fazla oldu. 21 arkadaşımız gelirken 25 arkadaşımız gitti. İnegöl’de toplam 3 bin 376 öğretmen arkadaşımız İnegöl eğitimine hizmet ediyor. 321 müdür ve müdür yardımcısı arkadaşımız kadrolu ve görevlendirme olarak hizmet yapmaktadır. İlçemizde 136 resmi, 32 de özel olmak üzere 168 okulumuz var. 5 adet resmi kurumumuz var. 173 resmi okul ve kurumumuz bulunuyor. Kurs merkezi, rehabilitasyon merkezi, sürücü kursu gibi yerlerin sayısı ise 49’dur. Böylelikle 222 kuruma ulaşmış oluyoruz.  İlkokulda 17 bin 430 öğrencimiz var. Başarı ve başarısızlık oranlarını zayıfı olup olmayan anlamında alıyoruz. İlkokullardaki öğrencilerin yüzde 98’inin zayıfı yok. Ortaokullarımızda 18 bin 280 öğrencimiz var. Ortaokullarımızda yüzde 77 öğrencimizin zayıfı yok. 14 bin 241 lise öğrencimizin yüzde 56’sında hiç zayıf yok. Bu her yıl böyle olur. İlkokuldan liseye doğru çıkıldıkça zayıflar artar. Bu başarısızlık değil, zayıflar kurtulabilir, sınıfı geçerler. Yüzde 56’sının hiç zayıfı olmaması da iyi bir oran. Bu tabloya baktığımızda başarı durumu iyi gözüküyor, katkısı olanlara teşekkür ediyorum. Genel öğrenci sayımız örgünde 54 bin 471, açık öğretimde 7 bin 667 olmak üzere toplam 62 bin 138 öğrencimiz bulunuyor. Okul öncesinde 4419 öğrencimiz var. Okul öncesinin bize kaydolan sayılarını alıyoruz ama çağ nüfusu olarak 5 yaşı alıyoruz, bunların kaç öğrenci olduğuna bakıyoruz. Bu manada her yıl okul öncesinde kayıtlarımız artıyor. Okul öncesi ve anasınıfı olan arkadaşlarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. 2014’te 5 yaşın kaydı yüzde 67 civarındaydı. Bu yıl baktığımızda yüzde 89 gibi bir oran çıktı. Bakanlığımız yüzde 90’ın üzerini hedefliyor. Bu manada birçok yerden iyiyiz. Sizin katkılarınızla daha iyi olacağız. Köylerimizde sınıf açamadığımız yerler var, özellere gidenler var, bunları düşündüğümüzde oranlar iyi durumda” şeklinde konuştu.

 

2 ÖNEMLİ PROJE

“İlçe Müftülüğü ile bir protokol imzalayacağız” diyen Bilican, “Okul öncesi kayıtlarını artırmak için 2 yıldır uyguladığımız 2 önemli proje var. Biri anasınıflarında ‘dinimi seviyorum ve öğreniyorum’ projesidir. Öğrenci velileri dilekçe verirse haftada 6 saatlik olmak üzere Müftülük öğreticileri tarafından öğrenci yaşlarına uygun din dersi düzenliyoruz. Geçen sene sayı biraz az kaldı ama bu sene 22 tane sınıfımız oluştu. Bir diğeri de 4-6 yaş grubu diye Müftülüklerin direkt kayıt yaptığı ama bizim sistemimizle entegre olan bir eğitim grubu var. Müftülük 4-6 yaş grubu öğrencileri kayıt yaparak bizim programımızı uyguluyorlar, din eğitimini vermiş oluyorlar. Bunlar çok ciddi projelerdir. Okul öncesi kayıtlarda zorlandığımız durumlarda bize destek oluyor. İlçemizde Suriyelilerden sonra en çok Orta Asya’dan gelen Ahıskalı kardeşlerimiz var. 1742 Suriyeli, 1481 de Ahıskalı olmak üzere 3223 yabancı uyruklu öğrencimiz okullarımızda eğitim görüyor.”

 

HİZMET MANASINDA EN BÜYÜK ŞİRKETİZ

Bilican sözlerini şöyle sürdürdü, “İlköğretimde 1070, lisede 3955, özelde 523 olmak üzere toplam 5548 öğrencimizi taşıyor ve yemek yediriyoruz. 301 araçla servis yapıyoruz. İnegöl’ün en büyük şirketi biziz. Ne öğretmen, ne öğrenci, ne taşıma sayısında sayı olarak rakibimiz yok. Hizmet manasında en büyük şirket biziz. Sıkıntısız yürüyorsa bütün arkadaşlarımızın özverili çalışmalarından dolayıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş