Namaz saatinde sınav olmaz

Milli Türk Talebe Birliği İnegöl İlçe Başkanı Mehmet Nuri Aydın, üniversitelerin Cuma Namazı vaktine sınav düzenlemelerine sert tepki gösterdi. Aydın, “Bizler Milli Türk Talebe Birliği olarak, bu yanlışa kayıtsız kalmayacağımızı belirtir ve bu meselenin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” dedi.

Yayınlama: 30.03.2018
801
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Milli Türk Talebe Birliği İnegöl İlçe Başkanı Mehmet Nuri Aydın, “Bugün itibariyle üniversite sayısının 185, yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrenci sayısının ise 7 milyonun üzerinde olduğu ülkemizde birçok üniversitenin Cuma Namazı vaktiyle çakışmak suretiyle sınav saatlerini düzenlediğini üzüntüyle görmekteyiz. 2018’in baharını yaşadığımız bu günlerde ülkemiz kurumlarının hâlâ bu şekilde birtakım uygulamalarla öğrencileri, inançlarını ikinci plana atması hususunda tercih yapmaya zorlamasına anlam verememekteyiz. Bu yersiz düzenlemeyle birlikte öğrenci kardeşlerimizin sınav ile namaz arasında bir tercih yapmaya mahkûm bırakılması inanç özgürlüğüyle açıkça çelişmektedir. Müslüman öğrenciler bu ülkenin asli unsuru olup inançlarını özgürce yaşama hakkına sahiplerdir. Dini bir vecibe olan Cuma namazı vaktine sınav konulması çok büyük bir yanlıştır ve bu yanlışın ivedilikle düzeltilmesi önemli bir gereklilik arz etmektedir. İnanmış kimselerin dininin gereğini yerine getirmesine engel teşkil eden bir düzenleme hiçbir surette kabul edilemez. Öyle ki Yüce Rabbimiz Cuma Suresi dokuzuncu ayette, “Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun.” buyurmuştur. Dolayısıyla mevzu bahis bu düzenlemeler, dini değerlerimizden çok uzak bir davranışın göstergesidir” dedi.

 

KORUYACAĞIZ






Aydın sözlerini şöyle sürdürdü,”Bizler Milli Türk Talebe Birliği olarak, bu yanlışa kayıtsız kalmayacağımızı belirtir ve bu meselenin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz. Bununla birlikte inananlara karşı yürütülen bütün yanlışlara karşı duruşumuzu koruyacağız.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş