Nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması için yeni meslek liseleri açılmalı

MÜSİAD İnegöl Şubesi, İnegöl iş dünyasının nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılamasındaki sorunlarla ilgili geniş çaplı toplantı gerçekleştirdi.

Yayınlama: 09.03.2022
277
A+
A-

Gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunan MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel, “Başta mobilya sektörü olmak üzere, üretim yapan tüm sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli iş gücü ihtiyacının giderilmesi adına, İnegöl’de meslek liselerinin tercih edilmesi, buradan mezun olacak öğrenci sayısının arttırılması, ilave meslek lisesi okullarının açılmasının elzem olduğu görüşü üzerine fikir birliği oluşmuştur” dedi.

 

İnegöl’de son yıllarda baş gösteren ve hala en büyük problem olarak gösterilen nitelikli işgücü ihtiyacı ile ilgili MÜSİAD İnegöl Şubesi tarafından geniş çaplı toplantı gerçekleştirildi.






 

Toplantıya sektörün temsilcileri de katılırken, katılımcılar da ara ara söz alarak konuya ilişkin bazı bilgileri paylaştı.

 

Toplantının ardından yazılı basın açıklamasında bulunan MÜSİAD İnegöl Başkanı Mehmet Döngel, MÜSİAD olarak mesleki eğitim alanında belirlenen hedeflere paydaş kuruluşlarla birlikte yüründüğünü ifade etti. Döngel, üretim odaklı her sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün karşılanabilmesi için gençlerin yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirerek, mutlu ve başarılı olabilecekleri alanlarda yer bulabilmelerinin önem taşıdığını dile getirdi.

 

Nitelikli iş gücünün insanlık tarihinin her döneminde önemli olduğuna dikkat çeken Döngel, yenilikçilik, verimlilik, rekabetçilik ve sağlıklı büyüme gibi konuların her birinde nitelikli iş gücüne ihtiyaç duyduklarını söyledi. Döngel, planların sınırlarını uygulama yeterliliğinin belirlediğine işaret ederek, bu noktada iki öğeye ihtiyaç duyulduğunu, bunların da makine ekipman ve uygulama becerisine sahip insan olduğunu aktardı.

 

Açıklamalarını sürdüren Döngel, şu ifadeleri kullandı:

 

“İnegöl’de mesleki eğitim konusunda bakıldığında 12 Mesleki Eğitim ver Okulda toplam 5671 öğrencinin eğitim aldığı görülmektedir. Şehrin Lokomotifi olan Mobilya Sektörünün yıllardır en büyük sorunlarından olan nitelikli personel ihtiyacını göz önüne getirdiğimizde, bu okullardan bu sektörün ihtiyacını karşılayacak sayıda mezun olacak öğrencinin olmadığı görülmektedir. Bu noktada 2014 Yılında MÜSİAD İnegöl Şubesi projesi olarak hayata geçirilen ‘Benim Geleceğim Mobilya’ ile özellikle Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya bölümü 3 yıl süren bir çalışma ile popüler hale getirilmişti. Başta mobilya sektörü olmak üzere, üretim yapan tüm sektörlerin ihtiyacı olan nitelikli iş gücü ihtiyacının giderilmesi adına İnegöl’de yeniden ve daha güçlü bir oluşumla bu ihtiyacın karşılanması için meslek liselerinin tercih edilmesi, buradan mezun olacak öğrenci sayısının arttırılması, daha çok öğrenci barındırma adına ilave meslek lisesi okullarının açılmasının elzem olduğu görüşü üzerine fikir birliği oluşmuştur”

 

Döngel, MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak bu konudaki önerilerini de paylaşarak, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı:

 

“MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak bu konuda önerilerimiz; İnegöl’ün senelik en az 3500 yeni iş gücüne ihtiyacı var. Bu ihtiyaca cevap verebilmek adına 3 ya da 4 yeni mesleki eğitim verecek okulun kurulması gerekmektedir. Özellikle mobilya bölümünü tercih edilmesi için öğrenci velileri ile toplantılar yapılmalı. Meslek liselerinde okuyacak, okuyan öğrencilerin gelecek kaygısı olmaması, iş garantili projeler sunulmalı. Meslek lisesinde okuyan öğrencilerin velilerine, öğretmenler tarafından öğrencinin notları, ortalaması üzerinden mesleki eğitime yönlendirme yapılması. Şehrin genel olarak ihtiyacı olan iş gücü sorununa çözüm olması adına, İnegöl’e göçü arttırılmalıyız. Bu göçün sağlanması için ise öncelikle yeterli konutların yapılması gerekmektedir. Bu noktada ilgili kurumlar da bu konuda öncülük yapmalı. Mesleki eğitim kurumlarında eğitim gören öğrenciler için sosyal donatı alanlarının oluşturulması, kaliteli zaman geçirmelerine hizmet edilmesi lazım. Mesleki eğitim kurumlarını popülaritesini arttırmak, buraları cazibe merkezleri haline getirmek için festivaller düzenlenmeli. Bu eğitim kurumlarında eğitim öğrenim gören öğrencilerin ufuklarını açmak vizyon katmak adına teknoloji gezileri düzenlenmeli”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş