AFAD’ dan afet eğitimi

AFAD, İnegöl Özel Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Personel ve öğrencilerine Temel Afet bilinci konulu seminer verdi.

Yayınlama: 23.02.2018
714
A+
A-

Bursa İl AFAD Müdür Yardımcısı Burhanettin Aydınlı tarafından İnegöl Özel Ümit Işığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Toplantı salonunda gerçekleşen Seminerde Personel ve Öğrencilere Temel Afet Bilinci hakkında tatbikatlı seminer verildi.

 

Afeti üç başlık altında anlatan Müdür yardımcısı Burhanettin Aydınlı,”Doğal afetler, teknolojik afetler ve insan kaynaklı afetler ile baş edebilme becerisinin önemli olduğunu, Çünkü Bursa’mız birinci derece deprem bölgesi içerisinde yer almaktadır. Dolayısıyla Deprem’de zararı en aza indirme anlamında Deprem öncesi alınması gereken Tedbirler Deprem sırasında yapılması gerekenler ile Deprem sonrası gerekli önlemlerin alınması şeklinde afet bilincini ve kültürünü geliştirmemiz gerekiyor” dedi.






 

Deprem anında hayati önem taşıyan bu bilgileri hayata geçirmede Personele büyük görevler düştüğünü söyleyen Müdür Yardımcısı Aydınlı,”Temel Afet Bilincinin gelişmesinde Devletin, Üniversitelerin, bireylerin, sivil toplum kuruluşların, mahalli idarelerin ve özel sektörün önemli rolü olduğunu ve tüm afetlere karşı hazırlıklı olması gerektiğini bu düşünce doğrultusunda AFAD olarak bu eğitimlere önem verdiklerini”  ifade etti.

 

Afet konusunda bireylerin bilinçlenmesiyle birlikte toplumun her türlü afete karşı hazırlıklı olmasında önemli rol oynadığını belirten Aydınlı,”Herkesin evinde aile fertleri ile birlikte ‘afet hazırlık planı’ yapması gerektiği afet sırasında Doğalgaz, elektrik ve su vanalarının kimin kapatması gerektiğini belirleme gibi hayat kurtaracak önemli konuların mutlaka öğrenilmesi gerektiğini “ belirtti.

 

Seminer sonrası Personel ve Öğrenciler Okulun bahçesinde yangın söndürme tatbikatı yaptılar.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş