O DERNEKLER RESMEN BİRLEŞTİ

İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği ve İnegöl Yerel Kültür Derneği başkan ve yöneticileri bir araya gelerek tek dernek olma yolunda resmi imzaları attı. İki dernek başkanı açıklamalarda bulunarak birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Yayınlama: 20.02.2017
2.586
A+
A-

İnegöl Yerel Kültür Derneği Başkanı İbrahim Bayram ve İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, ortak basın açıklaması gerçekleştirerek tek dernek olarak bundan sonra faaliyetleri sürdüreceklerini belirtti.

 

BİRLİKTE RAHMET AYRILIKTA AZAP VAR






Ortak basın açıklamasında ilk olarak açıklamalarda bulunan İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, “Alparslan’ın, Süleyman Şah’ın, Hayme Ana’nın, Ertuğrulgazi’nin, Osmangazi’nin torunları olarak, Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu, dünyaya yayıldığı bu topraklarda yüzyıllardır birlikte kardeşçe yaşamaktayız. Her zaman ve her şartta devletimizin bekası için üzerimize düşen bütün sorumlulukları gözümüzü kırpmadan yerine getirdik, yine getirmeye devam edeceğiz. Bizler İnegöl Manavlar Kültür ve Dayanışma Derneği ve İnegöl Yerel Kültür Derneği olarak, İnegöl’deki Manav, Yörük, Muhacir kardeşlerimizi kültürel değerlerini yaşatmak, gelecek nesillere doğru olarak aktarabilmek adına kurulmuş STK’larız. Ülke olarak birlikte ve beraberlik içinde olmanın bu günlerde ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bizler de İnegöl’deki Manav, Yörük, Muhacir halkımızı temsil etmede iki derneğe gerek olmadığını, birlikte olmanın rahmet, ayrılığın azap olduğu anlayışı doğrultusunda, tek çatı altında buluşmaya bir ve beraber olmaya yönetim kurulları olarak karar aldık. Bu süreci olabildiğince üyelerimiz ve halkımız ile istişare ettik. Halkımız tarafından bu birliktelik büyük oranda teveccüh ile mutlulukla karşılandı” dedi.

 

TÜZÜK DEĞİŞİKLİKLERİ OLACAK

Bundan sonraki süreç ile ilgili bilgiler veren Kızmaz, “Bundan sonraki süreçte İnegöl’de bizler Manav, Yörük Muhacir Kültür ve Dayanışma Derneği olarak İnegöl’deki bütün hemşerilerimizi kucaklayarak, her zaman söylediğimiz gibi, çınarın altında herkese yer var sloganı ile aziz Türk milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. En yakın zamanda, tüzük değişikliklerini yapacağımız kongremizi gerçekleştirip, süreci tamamlayacağız. Alınan bu kararın, tüm İnegöllü hemşerilerimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Birlik ve beraberliğin sağlanmasındaki düşüncelerinden ve katkılarından dolayı İnegöl Yerel Kültür Derneği Başkan ve yönetimine, Manavlar Derneği Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımıza, tüm destek olanlara teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANMAYA KARAR VERDİK

İbrahim Bayram ise, “İki çatı altında bu işin olmayacağını düşünerek, Manavlar Derneği Başkanı ve Yönetimi ile yaptığımız istişareler sonucunda, tek çatı altında toplanmaya karar verdik. Manavlar Derneği Yönetimine ve İnegöl Yerel Kültür Derneği Yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş