Öğrenciler Türk Tarihi’nin 100 şahsiyetini, ‘Tarih Yazan Çocuklar’ kitap seti ile öğrenecek

İnegöl İlçe Kaymakamlığı, İnegöl Belediyesi ve Birlikte Dağıtım A.Ş işbirliği ile Türk Tarihi’nin 100 şahsiyetinin kendisini anlattığı; ‘Tarih Yazan Çocuklar’ isimli kitap seti, ilkokul öğrencileri ile buluştu. İnegöl’de 51 ilkokulda 644 derslik için ‘Tarih Yazan Çocuklar’ kitap setinin bulunduğu özel kitap ağaçları kurulmaya başlarken, gerçekleştirilen proje ile bir yıl içerisinde 21 bin öğrenci 2 milyon 70 bin kitap okuması öngörülüyor.

Yayınlama: 29.11.2021
326
A+
A-

İlkokul çağındaki öğrencilerin Türk tarihindeki önemli şahsiyetleri rol model alması, okuma alışkanlığı kazandırılması ve tarihi bilgilere eğlenceli şekilde uluşabilmesi adına yürütülen; ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesi öğrencilerle buluşmaya devam ediyor.

 

Bu kapsamda İnegöl’de 51 ilkokulda 644 derslik için ‘Tarih Yazan Çocuklar’ kitap setinin bulunduğu özel kitap ağaçları kurulumu sürerken, 1 yıl içerisinde 21 bin öğrencinin 2 milyon 70 bin kitap okuması öngörülüyor.






 

İnegöl’de katıldığı bir programın ardından, ‘Tarih Yazan Çocuklar’ projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan ünlü sunucu Pelin Çift, şu ifadeleri kullandı:

 

“Çocuk kitaplarından oluşan güzel bir set, Tarih Yazan Çocuk isminde. Bana da hediye ettiler sağolsunlar. benim de 10 yaşında bir oğlum var. Şu beni çok heyecanlandırdı; kendi alanında ön plana çıkmış ve tarihimize adını yazdırmış isimlerin, kendi ağızlarından yaşam öykülerini anlattıkları bir set bu. Gördüğüm kadarı ile Osmangazi de var, Mustafa Kemal Atatürk de var, Yahya Kemal de var. Birçok başlıkta tüm isimleri etin içine açmışlar. Ben çocukların çok küçük yaştan itibaren önemli isimlerle, bizi biz yapan isimlerle tanışmasını önemine inanıyorum. Hey yerli ve milli vurgusu yapılıyor, çocuğumuza okutacağımız kitapları da özenle seçmemiz gerekiyor. Okusun, öğrensin, kendisini geliştirsin. Bir taraftan da vatanına milletine faydalı bir çocuk olarak büyüsün. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okullarda da birer tane kütüphane açılacak olması heyecan verici”

 

Çocukların aileleri ile birlikte okuma alışkanlığı kazanması ve Türk kültüründeki önemli şahsiyetlerin rol model alınması açısından önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Belediye Başkanı Alper Taban ise,

 

“Önemli bir kültür projesini hayata geçirmenin heyecanını yaşıyoruz. Uzun soluklu bir proje taptığımızı ifade etmek istiyorum. Şehrimizdeki 51 okulumuzda, yaklaşık 21 bin civarında öğrencimize 100 eseri ulaştırmak adına bir çalışma olduğunu ifade edebilirim. Burada birkaç maksadımız var. Özellikle çocuklarımızın tarihini daha iyi bilmeleri, tarihte rol alan önemli kişileri tanımalarını istiyoruz. Beraberinde buradan alacaklar güçle, tecrübe ile geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerini istiyoruz. Kitap okuma alışkanlığı noktasında da buradan hareketle çocuklarımızın kitaplarını okumalarını, buradan okuma alışkanlığını elde etmelerini istiyoruz. Bunu aynı zamanda dijital tarafa da taşıyarak QR kodlarla okutarak, elektronik tahtalarda, sınıflarda izlenim şekli ile tekrar tekrar izlenebilecektir. Bunun yanı sıra ailelerin bu kitapları evlerinde birlikte okuma yapmalarını, beraberinde yine okullarda buralardaki hikayeleri oyunlar şeklinde sergilemelerini arzu ediyoruz” diye konuştu.

 

100 kitaplık set ile ilgili bilgiler veren İnegöl İlçe Kaymakamı Eren Arslan, şu ifadeleri kullandı:

 

“Tarih Yazan Çocuklar İnegöl’de projemiz, belediyemiz ile birlikte İnegöl’ümüzdeki tüm ilkokullarda bütün sınıflara oluşturacağımız bir kitaplıkta tarihe damga vurmuş, çocuklarımızın örnek alabilecekleri, kendilerine rol model seçebilecekleri 100 Türk büyüğünün spordan sanata, edebiyattan resme kadar, hayatın her alanında kendisini ispat etmiş, rol model olmuş büyüklerimizi çocuklarımızın anlayacağı şekilde, onların dilinden, kendi hayat hikayelerini anlattıkları 100 eserlik bir kütüphane ile buluşturacağız. Bu kitap setinde çocuklarımız 100 Türk büyüğünün bir dönem boyunca değişimli olarak tamamını okumuş olacak. Proje sonunda yaklaşık 21 bin öğrencimiz, 2 milyondan fazla kitap okumuş olacak. Bizim burada amacımız çocuklarımızı geleceğe daha doğru hazırlayabilmek. Onlara rol model olacak karakterlerin kendi tarihimizden olması ve onların geleceğini daha sağlam olmasını temin etmek istiyoruz. Bu projenin içerisinde teknoloji de kullanılabilecek. Kitapların arkasındaki barkotlar okutulmak suretiyle bu eserleri her yerde görsel olarak animasyon çizgi film şeklinde izleyerek de bilgi edinmeleri mümkün olacak”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş