İNGAZ’ın vekaleten İşletme Müdürü görevine getirilen Yavuz Seneman, İNGAZ ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Seneman, İNGAZ şebekesinin genişlediğini ve genişlemeye devam edeceğini belirterek, “2023 Yılına kadar ova köyler İsaören, Hocaköy, Şipali ve Kurşunlu’ya yatırımlarımız olacak. Bu bölgeleri de doğalgaz ile buluşturmuş olacağız” dedi.
KAÇAK TARAMA ARACI
Kaçak tarama aracı ile İnegöl’deki olası sıkıntıların önüne geçtiklerini belirten Yavuz Seneman, “6 Ayda bir bu uygulama yapılır ve 1.5 ayda biter. racın önündeki vakum görevi gören pompalar, bu gazı algılar. Araç içerisinde bir cihaz var. Bu da gerekli uyarıları yapar. Eğer kaçak varsa acil durum ekibimiz olay yerine gider” dedi.
2017’DE 3 BiN 700 iHBAR
İnegöl’de bu yıl içinde toplam 3 bin 700 ihbar aldıklarını belirten Seneman, “İnegöl’de bu yıl içerisinde 3 bin 700 adet ihbara gitmişiz. İhbarların çoğu ev hanımlarının ocaklarda yaptıkları temizlik hareketleri ve ocak demirlerinin yerine kötü oturtmadan kaynaklı kaçaklar oluyor daha çok. Verilen ihbarlara 15 dakikadan daha kısa bir zamanda ulaşılıyor” dedi.
HER YIL 5 BiN ABONE
Ortalama her yıl İNGAZ’ın 5 bin abone kazandığını belirten Seleman, “64 Bin abonemiz var. Bu sayı her geçen gün artabiliyor. Yıllık ortalama 5 bin abone artıyor” dedi.
————————————————————————————————————————–
Vekaleten İngaz İnegöl İşletme Müdürlüğüne getirilen ve yaklaşık 2 aydır görev başında olan Yavuz Seneman, İNGAZ ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.
KAÇAK ARAMA ARACI
Öncelikle kaçak arama aracı ile ilgili açıklamalarda bulunan Seneman, “Kaçak arama faaliyetlerini 6 ayda bir, İNGAZ’ın sahip olduğu yaklaşık 600 kilometre hattın tamamında gerçekleştiriyoruz. Bir buçuk ayda bu çalışmayı tamamlıyoruz. Bunu yapmamızdaki amaç şu; doğalgaz hatları döşenirken devreye alınmadan önce testleri yapılır. Bu hatların kapasitesine göre bu testler tamamlanır. Testler yaklaşık bir hafta kadar sürer. Ancak yine de bu testlere rağmen, yoğun prosedürlere rağmen, şebekenin güvenliği, insanların can ve mal güvenliği için 6 ayda bir bu çalışmaları yaparız. Sonuçta doğalgaz hatları döşenirken, insan kaynaklı veya malzeme kaynakları sorunlar olabilir. Ancak o yol üzerinde zamanla meydana gelen bozulmalar, yüklü araçların geçmesi veya diğer altyapı kurumlarının yaptığı izinsiz çalışmalar nedeni ile hatta meydana gelebilecek kaçak var mı diye bu araçlarımızı gezdiriyoruz. 6 ayda bir bu uygulama yapılır ve 1.5 ayda biter. Aracın gezdiği tüm güzergahlar harita üzerinde işlidir. Hepsi de kayıtlıdır. Dolayısıyla bu araçları gezdiren arkadaşlarımız, ben şu sokağa gittim veya gitmedim gibi herhangi bir yanlış beyanda bulunamazlar. Çünkü harita üzerinden araç takip sistemi ile bunlar açıkça gözüküyor. Bunun çalışma mantığı; araçların önünde doğalgazı algılayabilecek cihazlar var. Bir vakum mantığı ile çalışır. Yer altında meydana gelebilecek herhangi bir doğalgaz kaçağı, kendini yukarı doğru atma eğiliminde bulunur her zaman. Bu da demektir ki bu gaz kendini bir şekilde dışarıya atacak. Aracın önündeki vakum görevi gören pompalar, bu gazı algılar. Araç içerisinde bir cihaz var. Bu da gerekli uyarıları yapar. Eğer kaçak varsa acil durum ekibimiz olay yerine gider. Acil kazı birimimiz gelerek, oradaki çalışmalar neticesinde kaçağı giderir” dedi.
KAÇAKLAR GİDERİLDİ
Şimdiye kadar belirli dönemlerde kaçakların bulunup bertaraf edildiğini belirten Seneman, bazı dönemlerde ise hiç kaçak olmadığını belirterek, “Bugüne kadar tespit ettiği kaçaklar oldu. Hiç kaçak tespit etmeden kapattığı dönemlerde oldu. Ama yine de kaçak tespiti yaptı. Bu İnegöl ve Yenişehir için çok mantıklı ve doğru bir hareket. Daha önceleri diğer şehirlerden alıyorduk. Ama şuan kendi araçlarımız var ve bu işlemi yapıyor. Araç bizim olduğu için bazen belirlenen dönemlerin dışında da araçlarımızı gezdiriyoruz. UEDAŞ bu tür yatırımlardan hiç kaçmıyor. Acil aracı olarak iki tane aracımız var. Bakım aracımız var tam teşekküllü” şeklinde konuştu.
3 BİN 700 İHBAR ALINDI
Bu yıl içerisinde toplam 3 bin 700 ihbar aldıklarını belirten Seneman, “İnegöl’de bu yıl içerisinde 3 bin 700 adet ihbara gitmişiz. Bu ihbarlar; evin içinde gaz kokusu, sokakta gaz kokusu var, çürük sarmısağa benzer bir koku olur. Bunu biz katarız giriş istasyonlarında. İhbarların çoğu ev hanımlarının ocaklarda yaptıkları temizlik hareketleri ve ocak demirlerinin yerine kötü oturtmadan kaynaklı kaçaklar oluyor daha çok. Verilen ihbarlara 15 dakikadan daha kısa bir zamanda ulaşılıyor. Bizi ihbarlardan daha çok uğraştıran bir konu var o da kazı kontrolleri. İnegöl’de biliyorsunuz altyapı kurumlarının yaptığı çalışmalara refakat eden ekiplerimiz var. Bunlarda yine 3 bin 500 civarında kazı kontrolü gerçekleştirmişler. İşletme birimi olarak İNGAZ gerçekten sorumluluk üstlenerek, görevini yerine getiriyor” dedi.
YATIRIM AĞI GENİŞLEDİ
Yatırım ağının genişlediğini belirten Müdür Seneman, “Yatırım ağımızda genişledi. Eskiden İnegöl, Alanyurt vardı. Sonra Akhisar ve Huzur Mahallesi’ni biz devreye aldık. 2013’ten sonra yerel yönetimler kanunda sonra Yeniceköy’e hizmet götürdük. Yeniceköy’ün ardından Cerrah’a hizmet götürdük. Çeltikçi’nin altyapıları döşendi, servis kutuları konulacak. 10-15 Gün içerisinde de Çeltikçi’ye gaz vermiş olacağız. Bu yılki 4 tane köye gaz vermemizin nedeni doğalgaz hatlarına yakın olması” dedi.
1,5 AY SONRA DEYDİNLER DOĞALGAZA KAVUŞACAK
1.5 Ay gibi kısa sürede Deydinler Mahallesi’nin doğalgaz kullanmaya başlayacağını belirten Seneman, “Önümüzdeki dönemde Deydinler Köyü’ne doğalgaz hizmeti götüreceğiz. Bu ay içerisinde oranın çalışmalarına da başlayacağız. Köy alanlarına ana hat çekeceğiz. Testlerin ardından gazlama işlemini yapacağız. Belediye ile bu konuda bir protokolümüz var. Yaklaşık 1.5 ay sonra meşale yakmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
OVA KöYLER DOĞALGAZA KAVUŞACAK
2023 Yılına kadar ova köyler İsaören, Hocaköy, Şipali ve Kurşunlu Mahallelerinin doğalgaza kavuşacağını belirten Seneman, “2023 Yılına kadar ova köyler İsaören, Hocaköy, Şipali ve Kurşunlu’ya yatırımlarımız olacak. Bu bölgeleri de doğalgaz ile buluşturmuş olacağız. Doğalgaz hatlarına yakın olan yerlere hizmet götürdük. Doğal olarak şebekemizde büyümüş oldu. Biz bu şebeke büyüklüklerine bağlı olarak, ekip sayımızı her zaman dinamik tutuyoruz. Ekibimiz genç ve arada tecrübeli ağabeyleri var” dedi.
Son olarak İNGAZ’ın 64 bin abonesi olduğunu ve abonelerin sayısının her yıl arttığını belirten Seneman, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı: “64 Bin abonemiz var. Bu sayı her geçen gün artabiliyor. Yıllık ortalama 5 bin abone artıyor”