ÜRETİCİLER ENDİŞELİ

Mobilya sanayisinde yaşanan hammadde zamları ve mal tedariğinde son bir aydır yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, “daha güncel olarak sorunlar devam ediyor…

Yayınlama: 23.10.2020
667
A+
A-

Mobilya sanayisinde yaşanan hammadde zamları ve mal tedariğinde son bir aydır yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, “daha güncel olarak sorunlar devam ediyor. Zamlar gelmeye devam ediyor. Hammadde temininde büyük sıkıntılar çekiyor üreticilerimiz. İnşallah en kısa zamanda çözülür. Zaten pandemi dönemini üretim kaybı ile geçirdik. Pandemi sürecinin ardından bir hızlanma ile karşı karşıya kaldık. Tam bu hızlanmayı yakalamışken, böyle hammadde sorunu ve zam sorunu ile hiç karşılaşmak istemezdik açıkçası” dedi.

 

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, mobilya sanayisinde son bir aydır hammadde sorunu ve mal tedariği ile ilgili yaşanan sıkıntılar nedeni ile üreticilerin endişeli olduğunu ifade etti.






 

HAMMADDE İLE İLGİLİ CİDDİ SORUN VAR

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uğurdağ, şu ifadeleri kullandı:

 

“Üreticimiz ihracat yapmak, iç piyasaya mal satmak için ciddi bir şekilde mücadele ediyor. İhracat bizim için çok önemli. Bu bağlamda ihracat siparişleri, iç piyasa 3 aydır iyi. Üretim artışları ile pzitif yönde karşı karşıya kaldık. Ancak son bir aydır başta sünger olmak üzere, cam, ayna gibi hammaddelerde birçok sorun yaşanmaya başladı. Süngere üst üste zamlar gelmeye başladı. Bu zamlar %80-90 seviyelerini aştı. Bunun yanında ham madde temininde de zorluklarla karşı karlıya kaldık. Bu sorunları biz sünger firmalarımızla görüşerek bir çözüm bulma yolunda efor sarf ediyoruz. Firmalarımızla görüşüyoruz. Raporlarımızı ivedilikle hazırladık. Biz başta İTSO olmak üzere Ticaret Bakanlığımıza, Sanayi Bakanlığımıza, Gümrük Bakanlığımıza sünger başta olmak üzere bütün sorunlarımızı ilettik. Yani süngerin yurt dışından gelen hammaddesi ile ilgili ciddi sıkıntı var. Bunun bir an önce ivedilikle çözümü için Ticaret Bakanlığımız, Sanayi Bakanlığımız ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği ile direk raporlaşarak ve birebir ben görüştüm. Ticaret Odası olarak bu konuyu yoğun bir şekilde takip ediyoruz”

 

ÜRETİCİLER ENDİŞELİ

Sorunların gerekli yerlere iletildiği ve çözüm yolları aradıklarını ifade eden Uğurdağ, şu ifadelerle konuşmalarını sonlandırdı:

 

“İnşallah en kısa zamanda çözüme ulaşırız. Ancak halen daha güncel olarak sorunlar devam ediyor. Zamlar gelmeye devam ediyor. Hammadde temininde büyük sıkıntılar çekiyor üreticilerimiz. İnşallah en kısa zamanda çözülür. Zaten pandemi dönemini üretim kaybı ile geçirdik. Pandemi sürecinin ardından bir hızlanma ile karşı karşıya kaldık. Tam bu hızlanmayı yakalamışken, böyle hammadde sorunu ve zam sorunu ile hiç karşılaşmak istemezdik açıkçası. Ciddi ve büyük bir sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunlar devam eder mi diye üreticilerimizde bir endişe var. Onun için gerekli kişi ve kurumlara gerek hükümetimiz nezdinde gerek bakanlıklar nezdinde sorunlarımızı iletiyoruz”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş