OYLAT MAĞARASI’NA ZİYARETÇİ AKINI

Türkiye’nin en büyük ikinci mağarası olan Oylat Mağarası, henüz sezon açılmamasına rağmen ziyaretçi akınına uğruyor. Oylat Mağarası İşletme Müdürü Sıtkı Milli (65), bu yıl 30 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini ifade etti.

Yayınlama: 06.05.2019
567
A+
A-

700 Metre uzunluğu ile Türkiye’nin en büyük ikinci mağarası olan Oylat Mağarası, ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Oylat Mağarası İşletme Müdürü Sıtkı Milli (65), konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “Oylat Mağarası, İnegöl’de Oylat Deresi’nin batı kenarında, kanyon yamacında asılı yatay duruşlu, oluşumunu tamamlamış fosil ve oldukça turistik bir mağara. Türkiye’nin en büyük ikinci mağarası olan Oylat Mağarası’nın toplam uzunluğu 700 metre. Oylat Mağarası fay hatları sonucu oluşmuş. Damla taş havuzları ile binlerce yılda oluşmuş sarkıt ve dikitler gerçekten etkileyici. İnegöl’ün 17 km güneydoğusundaki Hilmiye Mahallesi’nde yer alan Oylat Mağarası, birbirine bağlı iki kattan oluşuyor. Girişte büyük çöküntü olan bölüm, dar galerilerden oluşurken 2-5 metre arası genişlik ve 15 metre tavan yüksekliğinden oluşuyor” dedi.






 

Mağaranın içinde sıcaklığın düştüğünü ifade eden Sıtkı Milli, “Mağaranın içe girilince sıcaklık ileriki safhalarda düşüyor. Mağaranın ön kısmına geldiğinizde zaten soğuk bir rüzgar ile karşı karşıya geliyorsunuz. Sürekli esiyor. Mağaranın içerisi yaz aylarında harika oluyor. Yaz aylarının sıcak olmasından dolayı bazı vatandaşlar buraya gelerek sadece mağaranın önünde oturuyor. Mağaranın biliyorsunuz içinden dışına doğru hava sirkülasyonu var.  Sürekli estiği için insanlarımızın da yaz aylarında uğrak yeri oluyor” şeklinde konuştu.

 

Oylat Mağarası’nın yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olduğunu, sezon açılmamasına rağmen insanların mağaraya akın ettiğini belirten Sıtkı Milli, “Sezon daha açılmadı. Ama şimdi de görüyorsunuz insanlarımız mağaraya geliyorlar. Aslında 7, 8 ve 9. aylarda insanlar buraya akın ediyor. Yani burayı ziyaret eden vatandaşlar yıllardır 7, 8 ve 9. Ayları bekliyor. Bu sene 30 binin üzerinde yerli ve yabancı turist bekliyoruz. Her yıl ziyaretçi kapasitemiz artıyor. Ama maalesef hala Oylat Mağarası bir çok vatandaşımızca bilinmiyor. Ülkemizin nice değerleri var böyle” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş