“RAHATSIZ OLUYORUM”

Belediye Başkanı Alper Taban, yeni haftaya Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu ve Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek başladı.

Yayınlama: 09.03.2020
651
A+
A-

Belediye Başkanı Alper Taban, yeni haftaya öğrencilerle başladı. İki okula gerçekleştirilen ziyaretlerde temizlik farkındalık eğitimi gerçekleştirildi ve İdlib Şehitleri anısına hazırlanan kara kalem resim sergisinin açılışı yapıldı.

 

ÖĞRENCİLERDEN DESTEK İSTEDİ






Sabah 08.30’da ilk ziyaret Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokuluna yapıldı. 8C sınıfı öğrencilerini sınıflarında ziyaret eden Başkan Taban, temizlik konusuna vurgu yaparak öğrencilerden destek istedi. Taban, “Her Pazartesi ders başlangıcında okullarda 10’ar dakika temizlik bilinci oluşturulmasıyla ilgili bilgilendirme yapılıyor. Sizlerden bu konuyla ilgili destek almak istiyoruz. Gerçekten canla başla çalışıyoruz ancak memnun olmadığımız, mutlu olamadığımız bir temizlik hikayemiz var. Hamdolsun Müslüman bir toplumuz. Temizliğin bilincinde ve farkında olması gereken bir toplumuz. Ancak dışarıya sahaya çıktığımızda bunun böyle gerçekleşmediğini görüyoruz. Bu da beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Çok acı bir durum. Bunun şuursuz bir şekilde böyle devam etmemesi gerektiğine inanıyorum. Bu süreci de en iyi sizlerle götürebileceğime inanıyorum. Yaklaşık 200’e yakın temizlik personelimiz her gün sabahın erken saatlerinde başlayarak bu şehri temizlemeye çalışıyoruz. Ancak bu bizim için yeterli değil. Çünkü onlar kirleten, eliyle atan insanların attıklarını temizlemeye çalışıyor. Bizim bahsettiğimiz temizleme bu değil. Bizim istediğimiz, arzu ettiğimiz kirletmeyen bir toplum. Yani bir Müslümana yakışır bir tutum bekliyoruz. Tabi sizler böyle yaptığınız için değil, ben sizde destek istediğim için bugün buradayım. Bu konuda sizlerden ciddi bir destek bekliyorum. Gençler bu işin içerisine girdiğinde çok daha farklı sonuçlar alabiliyoruz” dedi.

 

RAHATSIZ OLUYORUM

“Gayrimüslimlerin yaşadığı yerlerde bir tane çöp görmüyorsunuz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, “Bu benim canımı acıtıyor. Bundan rahatsız oluyorum. Okulların çevrelerine bakıyorum inanılmaz kirli. Bu nasıl olur. Benim hem makam aracımda hem kendi aracımda çöp poşetim var. Bir çöp gördüğümde durup alıyorum. Bizim bu noktaya gelmemiz lazım. Sizden de bu konuda destek istiyorum. Yerden bir çöpü almakla kimse eksilmez, daha çok yükselir” ifadelerinde bulundu.

 

İNEGÖL TEMİZ OLMAK ZORUNDA

Başkan Taban, İnegöl’ün temiz bir şehir olması gerektiğine de dikkat çekerek şöyle devam etti: “Kesinlikle ve kesinlikle bizim bu şehri en temiz şehir yapmamız lazım. Neden? Çünkü bizim bu şehirde başarılı işadamlarımız var. Başarılı sanayicilerimiz var. Bu şehrin adını her yerde duyurmuşlar. O zaman İnegöl’ün bu güçlü algısının her yönüyle daha güçlü bir şekilde akıllarda kalmasını ve insanların dilinde pelesenk olmasını ben arzu ediyorum. İnegöl iyi bir şehir. İnegöl güçlü bir sanayisi olan, müteşebbis ruha sahip insanları olan, başarılı öğrencileri olan temiz bir şehir olarak anılsın İnegöl.” Konuşma sonrası Taban, öğrencilere kitap hediye etti.

 

ŞEHİTLERİMİZ ANISINA SERGİ

Başkan Taban Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulunun ardından Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi’nde öğrenci ve idarecilerle buluştu. Burada İdlib Şehitlerimiz için hazırlanan karakalem resim sergisinin açılışı yapıldı. Şehitlerimiz için duaların da edildiği programda, karakalem çalışmalar büyük beğeni topladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş