Ramazan’da et fiyatları düşecek

Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın ucuz et satış merkezlerini arttıracağız açıklamasının ardından açıklamalarda bulunana İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği Şaban Çetizli,”Ramazan’ın ortasında kasaplarda et fiyatlarının düşeceğini tahmin ediyoruz” dedi.

Yayınlama: 01.05.2018
1.070
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği Şaban Çetizli,”29 liraya kıyma, 31 liraya kuşbaşı  marketlerde sattığını sayın bakan beyan etti. Ancak marketlere ne kadar geliyor ve kimle alıyor bunu tartışmak gerekir. Bakanımız doğru söylüyor, marketlere etler geliyor ama ucuz olduğu için yandaşlar dediğimiz, lokantacılar,pideciler paylaşıyorlar. Saat 11’den sonra et kalmıyor. Vatandaş işten çıkıyor markete gidip et almak istiyor ama et yok.  Dolayısıyla gelen etin kilosu vatandaşın nüfusuna göre az. Alamayınca vatandaş isyan ediyor. Ne yapmak lazım, sayıyı arttırmak lazım. Etin kilosunu çoğaltmak lazım. Bizde sayın bakanımıza  eğitim toplantısına bunları rapor ettik, beyan ettik. Marketlerin çoğalacağını onlarda beyan ettiler. Hatta bizler vasıtası ile de bunu yapabileceklerini söylediler” ifadelerini kullandı.

 

KESİM FİYATLARI ARTACAK






Çetizli konuşmasını şöyle sürdürdü,”Et fiyatları düşecek diyor ama ama ben kanaat etmiyorum. Sadece 15 gün önce suni bir kesim fiyatlarında 30-31 liraya kadar çıkan fiyatlar oldu. Bu fiyatlar hoş fiyatlar değildi, bizde makul karşılamadık. Üreticilerimizi kendimiz uyardık. Bu fiyatlar ile kasaptaki fiyatlar düşmez. Tüketim çoğalmaz,aksine azaları. Yarın kesilecek hayvanlarda ihtiyaç doğmadığı için elde kalır. Bu sefer daha düşük fiyatlara kesmek zorunda kalırsınız diye ikazda bulunduk. her yıl Ramazan Ayından bir ay önce başlar kesimler. Ramazan geliyor diyerek besi hayvanlarımız mevcutta vardır. Ramazan et fiyatlarımız yükselecek diye üreticimiz pek kestirmez. Şimdi şu bir hafta içerisinde ki günlere baktığımızda  31 TL olan dana kesim, 29 liraya gerilemiştir. Bunun değişeceğini tahmin ediyoruz. Elde mevcut mal bol. Sürüm şuanda biraz zayıftır, seçim atmosferine girdiğimiz için nakit parada sıkıntı vardır. Bu durumlar kesim fiyatlarını arttıracağını ama Ramazan’ın ortasında kasaplarda et fiyatlarının düşeceğini tahmin ediyoruz.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş