Sansasyon oluşturmaya çalışıyorlar

Alparslan Türkeş ile ilgili sloganların Ülkü Ocakları tarafından yasaklandığı iddialarına sert cevap İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sabri Çağlar, bu tür haberler ile Ülkücü Hareket içerisinde sansasyon oluşturmaya çalışıldığının altını çizdi.

Yayınlama: 01.06.2018
551
A+
A-

Ülkü Ocakları İnegöl İlçe Başkanı Uğur Sabri Çağlar, “Alparslan Türkeş sloganlarının yasaklandığı iddiaları gündeme getirenlerin, Ülkücü hareket içinde sansasyon yaratmayı amaçladığını, gündeme gelmek niyetiyle haber yaptığını ifade ederek, “Başbuğumuzla ilgili kendi belirlediğimiz, hiçbir faklı ideolojiden devşirmediğimiz sloganlar kullanılmaya devam edecektir” değerlendirmesinde bulundu.

 

Çağlar, yaptığı yazılı açıklamada, aday tanıtım toplantısı kapsamında, il ve ilçe başkanlarına gönderilen bir metnin, anlamından ve bağlamından saptırılarak, “Ülkü Ocakları’ndan Alparslan Türkeş yasağı” üst başlığıyla bazı haber sitelerinde yer aldığını belirtti. Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin her program öncesinde o programın içeriğine uygun sloganları belirlediği, sloganların kullanılmamasını da kurumsal bütünlüğün bozulmaması adına teşkilat mensuplarından talep ettiğine dikkati çeken Çağlar, bu kapsamda teşkilatlara genel merkez tarafından bir genelge gönderildiğini aktardı.






 

Ülkücü Türk gençliği olarak Alparslan Türkeş’in emaneti olan Ülkü Ocakları’nın ve ülkücü gençliğin güçlenerek ilerlemeye devam etmesi için var güçleriyle, kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini anlatan Çağlar, “Başbuğumuz Türkeş bedenen aramızdan ayrılmış olsa da fikirleri ve emanetleriyle manevi varlığı güçlü bir şekilde bizimle yaşamaktadır. Başbuğumuzla ilgili kendi belirlediğimiz, hiçbir farklı ideolojiden devşirmediğimiz sloganlar kullanılmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

Çağlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için kullanılan “İşte ordu, işte komutan” ifadesinin de kurumsal olarak genel merkezimize ait olmadığı gerekçesiyle yasaklandığını söyledi.

 

Uğur Sabri Çağlar, bu iddiaları dile getiren sitelerin ülkücü hareket içinde sansasyon yaratmayı amaçladıklarını, çarpık bir mantık içinde ölçüp tartmadan, ardını arkasını aramadan, gündeme gelmek niyetiyle haber yaptıklarını vurguladı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş