Belediye Başkanı Alper Taban, “Hep birlikte İnegöl için çalışıyoruz” sloganıyla düzenlenen Ortak Akıl Buluşmalarının ilkini hemşeri derneklerinin yöneticileriyle gerçekleştirdi. Taban, İnegöl’e ilişkin fikir ve önerileri dinlediği istişare toplantısında; “Ortak aklı söylerken laf olsun diye söylemedik. Şehri gelin birlikte yönetelim” dedi.
Göreve geldiği günden bu yana ortak akıl vurgusu yaparak İnegöl’ü şehrin tüm dinamikleriyle yönetmenin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Alper Taban, geride kalan 4 buçuk aylık sürede yapılan tespitler ve incelemelerin ardından “Hep birlikte İnegöl için çalışıyoruz” sloganıyla düzenlenen Ortak Akıl Buluşmalarının startını dün akşam verdi. İlk istişare toplantısı, 25 hemşeri derneğinin Başkan ve yöneticilerinin katılımıyla Royal Otel’de gerçekleştirildi.
“TESPİTLERİMİZİ YAPIP HEDEFLERİMİZİ BELİRLEDİK”
18.30’da yemekle başlayan Ortak Akıl Buluşmalarına dernek temsilcilerinin yanı sıra Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit ile AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan’da katıldı. Yemeğin ardından Belediye Başkanı Alper Taban kürsüye çıkarak konuklarına hitaben bir konuşma yaptı. Göreve gelmesinin ardından yaklaşık 4 buçuk aylık bir zaman diliminin geçtiğini hatırlatan Taban, “Bu zaman zarfında yaptıklarımız var. Göreve ilk geldiğimiz günlerde basın mensuplarıyla buluştuğumuzda hedeflerimiz ve yapmak istediklerimizden kendilerine bahsetmiştik. Ardından da hedeflerimizi gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başladık. Bu 4 buçuk aylık zaman diliminde öncelikle ekibimizle bir araya geldik. Daha önce Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyorduk. Sonrasında da Belediye Başkanı olarak kurumun tamamına vakıf olmamız gerekiyordu. Hızlıca bir tespit yapmaya çalıştık. Akabinde de yapılan tespitler neticesinde daire müdürlerimizle bir toplantı yaparak hedeflerimizi, samimiyetimizi anlamaları noktasında beklentilerimizi ilettik. Ardından muhtarlarımızla bir araya geldik. 300’e yakın sivil toplum kuruluşumuz var. Biz bugün sadece hemşeri derneklerimizle bir araya geldik. Buna da Ortak Akıl Buluşmaları adını verdik” dedi.
“ŞEHRİ BİRLİKTE YÖNETELİM”
Ortak akıl buluşmalarının bir amacı olduğuna da dikkat çekerek konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: “Buradan da bir muradımız var. Muhakkak bizim bir ekibimiz var, çalışanlarımız var. 800 kişilik bir kadroyla İnegöl’ü yönetmeye çalışıyoruz. Ben bunun yeterli olmadığını düşünüyorum. Bunun için şehirdeki tüm dinamikleri harekete geçirmek istedik. Mutlaka herkesin bu şehirle ilgili bir düşüncesi, fikri vardır. Şehri gelin birlikte yönetelim dedik. Ortak aklı söylerken de laf olsun diye söylemedik. Bugün sizlerin bizlere iletmek istediği düşünceleri, eleştirileri duymak istiyoruz.”
HERKES AYNI STANDARTTA HİZMET ALACAK
“Yaptığımız bazı tespitler neticesinde adımlar atmaya başladık. Şu benim hayalim; işin merkezinde sistem olsun. İnsanlar gelip sorunlarını yöneticilere anlatmaya çalışıyor. Bizim insanlardan kaçtığımız yok ama bize ulaşamayanlar ne yapacak? Bunun için bizim çok daha mevcut sistemin ötesinde, günün şartlarına uyarlanmış, yeni nesil diye tabir ettiğimiz bir belediyecilik anlamıyla süreci daha üst versiyona almak adına mücadelemiz başladı. Öncelikle bu değişimi kendi içimizde başlatmalıyız dedik. Eski alışkanlıklar var, eski yol ve yöntemler var. Bunları değiştirmeliyiz. Kalite yönetim belgelerimizi almak için eğitim çalışmalarımıza başladık. Yeni yönetim anlayışıyla ilgili neler yapmamız lazım konusunda çalışmalarımız sürüyor. Standardı önemsiyoruz. Herkes aynı standartta hizmet alması lazım. İnşallah en sonuna geldiğimizde bu değişim ve dönüşümle şehrimizdeki hizmet yapma yönteminin, anlayışının değişmiş olacağını düşünüyorum. Kurumsal değişim ve dönüşüm yapalım dedik bununla beraber. Bu da hem standardı sağlamaktı hem de ayrıca ben çalışan personelimin de kurumsal kimlik ile kurumun vermiş olduğu öğretilerle hareket etmesini arzu ediyorum. Ben de şuanda bu kurumun bir temsilcisiyim. Hepimizin aynı kurumsal aidiyetle hizmet ediyor olması lazım. Bu kurmuş olduğumuz sistem bizi toparlıyor ve kurumsala dönüştürüyor.”
“ÇÖZÜM MERKEZİNİ ÇALIŞTIRMAMIZ LAZIM”
“Hizmet Masamızın ismini Çözüm Merkezi olarak değiştirdik. Bu konuda da sadece sizlerden değil şehirdeki herkesten destek bekliyoruz. Şikayetler için bir Belediye Başkanını, yöneticiyi aramanıza gerek yok. Bunlar standart işler. 153 hattımızı aradığınızda sorun zaten çözülüyor. Bunu kırmamız lazım. 153 hattımızı herkes kendi telefonlarına kaydetmeli. Whatsapp hattımız 0530 157 3000. Bu numaraların herkeste kayıtlı olması lazım. Gördüğünüz eksik veya aksaklıkları bizlere iletin. Çözüm Merkezini çalıştırmamız lazım. Bunun için sizlere ihtiyacımız var. Bizim her yaştan vatandaşımızın öneri ve fikirlerine ihtiyacımız var. Bunları bizimle paylaşın. Eleştiriler varsa bunları da duymak istiyoruz.”
“KÜÇÜK DOKUNUŞLARLA BÜYÜK FARKINDALIKLAR”
“Göreve geldiğimizde küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturabiliriz dedik. Bunun adı 10 katlı binalar dikmek değildir. Küçük dokunuşlardan kastım, bu şehri en temiz şehir yapabilirsek bana göre en büyük projedir. Eğer bu şehirde otoparklarımızı doğru kullanabiliyorsak, araçlarımızı doğru kullanabiliyorsak bana göre en büyük projedir. Ben katıldığınız ve bizleri dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah bu toplantılarda faydalı istişarelerin yapılacağını ve İnegöl’ümüz için güzel sonuçların alınacağını ümit ediyorum.”
ORTAK KONU “TRAFİK”
Alper Taban’ın konuşmasının ardından, toplantıya katılanlara söz verildi. Tek tek söz alarak İnegöl hakkındaki fikirlerini, düşüncelerini, kendi tespitlerini, görüş ve önerilerini paylaşan dernek yöneticilerinin, özellikle trafik konusunu ortak bir sorun olarak ifade etti. Bu konuda Başkan Taban’a sorular yönelten dernek yöneticileri, ileriye yönelik yapılacak uygulamalar hakkında da fikir sahibi oldu.