Sert açıklama; ‘İmansızlar’

Yayınlama: 17.05.2023
306
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve büyük yıkımın yaşandığı illerde vatandaşlar sandığa giderken, bölgede vatandaşların çoğu tercihini Cumhur İttifakı’ndan yana kullandı. Özellikle muhalefet cephesinde bu nedenle depremzedelere hakaretler edilirken, Gelecek Partisi İnegöl İlçe Başkanı Sedat Yavuz konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş depremlerinde etkilenen illerde vatandaşlar sandık başına gitti. Bölgede vatandaşların genel anlamda tercihi ise Cumhur İttifakı oldu.

Özellikle muhalif kesim, depremzedelerin tercihinden rahatsız oldu. Sosyal medya üzerinden depremzedeleri hedef alan kesim, hakaret ve küfürler yağdırırken, Gelecek Partisi İnegöl İlçe Başkanı Sedat Yavuz konu ile ilgili açıklamalarda bulunarak duruma tepki gösterdi.






Kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Yavuz, şu ifadeleri kullandı:

“Siyasi tercihlerinden dolayı deprem bölgesine yaptığı yardımları, depremzedelere haram eden imansızlar görüyorum sosyal medyada. Yüce Allah hepsine izan ve merhamet ihsan eylesin. Bilmezler mi ki felakete uğrayanlara yardım Allah rızasını kazanmak için yapılır? İnegöl’den depremin ilk gününde yardım kampanyasını ilk harekete geçiren biri olarak, depremzede kardeşlerimize yapılan yardımlarını onlara ulaştırma noktasındaki tüm haklarımı canı gönülden helal ediyorum. Allah hiç kimseye öyle bir felaket yaşatmasın, merhamet etsin inşallah. Zira, yaptıklarımız Allah’ın rızasını almak üzereydi. Alırız da inşallah”

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ise İyi parti İnegöl İlçe Yöneticisi Yavuz Sümer, kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunarak tercihlerinden dolayı depremzedeleri hedef almıştı.

Sümer, art arda yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullanmıştı:

“Buzdolabı ihtiyaç, televizyon amenna bulaşık makinesi istiyor çamaşır makinesi istiyorsa hele tv’yi İnternetli istiyorsa ihtiyaç sahibi değildir. Bunlar depremzedelere verildi. Oylar yüzde 70 bundan sonra gelenlere adres AKP ilçe başkanlığı. Annesinin, babasının, evlatlarının halâ enkaz altında olduğu halde iktidara yüzde 70 oy çıkıyorsa nokta”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş