Sihirli fasulyeler beğeni ile izlendi

İnegöl Belediyesi, Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında bu hafta sonu “Sihirli Fasulyeler” adlı tiyatro oyununu İnegöllü çocuklar ile buluşturdu.

Yayınlama: 28.02.2018
487
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin her Cumartesi İnegöllü çocuklar için düzenlediği tiyatro oyunlarında bu hafta Tiyatro Mie tarafından sahnelenen ‘Sihirli Fasulyeler’ adlı oyun vardı. Salim Dörtcan’ın uyarlayıp, yönettiği oyunda İnegöllü çocuklar eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.

 

ÇOCUKLARIN HAYAL DÜNYASINA FARKLI BİR PENCEREDEN BAKILDI






Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen “Sihirli Fasulyeler” çocuk tiyatro oyununun konusu ise şöyle; Annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşayan Jack sorumluluklarını yerine getirmediği için sürekli ikaz edilir. Bir gün annesi Jack’e önemli bir görev verir ve büyüyen ineklerini pazara götürüp ona yeni bir sahip bulmasını ister. Pazara giderken Jack ve ineğinin başına türlü türlü maceralar gelir. En sonunda karşısına tuhaf ve komik biri çıkar ve ineğini ona satar. Tuhaf biri ona karşılığında fasulye verir. Bu fasulyeler sihirli fasulyelerdir. Sihirli fasulyeler gökyüzüne kadar büyür ve jack gökyüzüne tırmanır. Onu macera dolu, eğlenceli bir hayat bekler.

Çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakılan oyunda çalışmanın, paylaşmanın ve sevginin önemine değinilirken, İnegöllü minikler farkındalık ortaya koyan böylesi güzel bir etkinliğin içerisinde olmaktan dolayı çok mutlu oldular.

 

Hayatı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmelerine yardımcı olan bu güzel aktiviteyi izleyen çocuklar bol kahkahalı ve eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini doyasıya yaşadılar. Sahnelenen çocuk tiyatrosu sonrası veliler çocukları için gerçekleştirilen bu tür organizasyonlar için İnegöl Belediyesine teşekkür ettiler.

                                                       

MART AYI DOP DOLU GEÇECEK

İnegöl Belediyesi, çocuk tiyatro oyunları ile Mart ayı içerisinde İnegöllü çocukların karşısına çıkmaya devam edecek. Bu kapsamda Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde 10 Mart Cumartesi günü “Asım Dede İle Zamanda Yolculuk”, 17 Mart Cumartesi günü “Sinco Akıllı Sincap”, 24 Mart Cumartesi günü, “Aksi İhtiyar” ve 31 Mart Cumartesi günü ise ‘Küçük Kurbağa Küçük Kurbağa Kuyruğun Nerede’ adlı çocuk tiyatro oyunları sahne alacak.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş