SP’den belediyeye ‘Afet Çantası Uygulaması’ tepkisi

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, İnegöl Belediyesi’nin depremin ardından göndermiş olduğu ‘Afet Çantası Uygulaması’ mesajına tepki göstererek, “Bu işin ciddiyetini sanallaştırmaktan vazgeçin artık” dedi.

Yayınlama: 23.11.2022
183
A+
A-

Düzce’de meydana gelen 5.9’luk sarsıntı sonrasında Türkiye’nin gündemi bir anda deprem oldu. İnegöl Belediyesi de sabah saatlerinde vatandaşlara bir mesaj göndererek 2021 yılında hayata geçirdiği Afet Çantası Uygulaması’nı hatırlattı.

 

Saadet Partisi İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, geçtiğimiz aylarda Afet Çantası Uygulaması’nı eleştirerek, Olası bir deprem durumunda sizin mobil çantanız ne işe yarayacak” ifadelerini kullanmıştı.






 

İŞİN CİDDİYETİNİ SANALLAŞTIRMAKTAN VAZGEÇİN

 

Eroğlu, depremin ardından İnegöl Belediyesi tarafından gönderilen mesajı eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

 

“Bu sabah İnegöl Belediyesinden gelen mesaj. Gerçekten anlamakta zorlanıyoruz. Deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili birçok STK ve arama kurtarma ekibiyle görüşüp dosya hazırladık. Belediye ve kaymakamlığa sunduk. Yana yakıla temel konuları söyledik; Kriz merkezi binası yapın, Çadırkent alanı belirleyin ve altyapısını tamamlayın, acil durum konteynırlarının sayılarını artırın, sivil yardım gönüllülerinin sayılarını artırın, profesyonel ekipleri destekleyin ve sürekli eğitim alanı oluşturun. Bunun gibi birçok önemli konu var ama belediye ısrarla sanal uygulamayı bizlere sanki bir hizmet olarak sanki bir tedbir olarak dayatmaya devam ediyor. Bu işin ciddiyetini sanallaştırmaktan vazgeçin artık”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş