STK’lar ve vatandaşlarda

İnegöl’ün il olmasını istiyor
İnegöl’ün il olma sevdasının yeniden gündeme gelmesinin ardından İnegöl’de yaşayan vatandaşlar ve İnegöl’de bulunan STK’lar’dan açıklamalar geldi. Vatandaşlar ve STK başkanları da İnegöl’ün il olmasını istiyor.

Yayınlama: 18.12.2017
720
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından İnegöl’ün il olması için verdiği kanun teklifi, tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de ses getirdi. İnegöl’de yaşayan vatandaşların ve STK başkanlarının yaptığı açıklamalarda ‘ İnegöl’ün il olması gerektiği’ vurgulandı.

 

Turizmi, Sanayisi, Kültürel yapısı,tarihi ve ekonomisi ile Türkiye’de adından söz ettiren İnegöl’de her meslek gurubundan vatandaşlarımızın heyecanı dikkatlerden kaçmıyor.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Ertan Başdere’de, “Bir avukat olarak destekliyorum. İl ve ilçelerdeki mevcut duruma bakıldığında nüfusu fazla olan İnegöl’de Polis sayısı çok az. Örneğin Bilecik İnegöl’ün dört bir nüfusuna sahip bir il olmasına rağmen, İnegöl’deki kolluk kuvvetlerinden 3-4 fazla kolluk kuvvetine sahip. İnegöl’de malumunuz suç oranları biraz yüksek. İl olması durumunda emniyet güçlerinin de sayısının da artacağından dolayı, asayiş olaylarının azalacağını düşünüyorum. İnegöl’ün daha huzurlu bir kent olmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

 

İnegöl’de ikamet eden 18 yaşındaki Mücahit Karakaya ise, “İnegöl il olmaz. Yıllardır aynı şeyleri diyorlar ama olmadı. İnegöl’ün il olmasını tabiki isterim ama olacağını zannetmiyorum. Erdoğan İnegöl’ü il yapamadı, Kılıçdaroğlu hiç yapamaz” şeklinde konuştu.

 

İnegöl’de ikamet eden İsmet Öztaş, “İnegöl’ün il olacağını zannetmiyorum. Tabiki İnegöl’ün il olmasını isteriz. Şimdiye kadar il yapılmadı, bundan sonrada olmaz” ifadelerini kullandı.

 

İnegöl’de ikamet eden Muharrem Çakmak, “Bursa varken İnegöl’ün il yapılacağını düşünmüyorum. Temennimiz il olması ama zannetmiyorum” diye konuştu.

 

İnegöl Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz ise, ” İnegöl’ün il olması yıllardır hayalimiz.40 yıldır dillendirilen fakat bir türlü gerçekleşmeyen beklenti. İnegöl ekonomisi ile Türkiye’nin en büyük 16.sı diyoruz. Tarımda Türkiye’de söz sahibi bir ilçe. İl olursa 260 bin İnegöllü olarak seviniriz,müteşekkir oluruz” dedi.

 

İnegöl Ertuğrulgazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Erim ise, “Ertuğrulgazi Derneği Olarak CHP’nin TBMM’ne verdiği kanun teklifi ile ilçemizin il olma tartışmalarına 2 başlık altında değerlendiriyoruz. Birincisi,  siyasi olarak  Bursa İl konjonktürü buna müsait değildir. 17 ilçeye referandum sürecinden değerlendirirsek baktığımızda 4 ilçe hayır diğer ilçeler başa baş sonuçlar çıkartmış. Yalnız İnegöl %70 üzeri referandum sonucu evet çıkmıştır yani Bursa’da en önemli tabanı iktidar açısından oluşturan İnegöl’ü ayırarak bozmazlar çünkü, seçim aritmetiği için büyük risk. İkinci bir konu ise yerel yönetimler ve belediye. Cumhurbaşkanımız çok iyi bir belediyecilik tecrübesi var ve bu konulara karşı olduğunu biliyoruz. Mümkün olduğu kadar az il ile kontrolün daha kolay olmasını sağlanacağını söylemiştir ve büyükşehir yasasıyla zaten bu konuyla ilgili daha merkezi ve  bütün yönetim biçiminin olmasının tavsiye niteliğindedir” şeklinde konuştu.

 

 

 

İnegöl’de yıllardan bu yana köftecilik yapan Burhan Çelik, “Kılıçdaroğlu çok iyi düşünmüş kendisine teşekkür ederiz. İnegöl sanayisi, mobilyası, köftesiyle ünlü bir şehir. İnegöl il olmayı hak ediyor. İnegöl’ün il olması sektörümüze de büyük fayda sağlar. Önerge de İnegöl köfte ifadesinin geçmesi de sektörümüzü daha da hareketlendirdi. İnegöl köftesi daha da ünlendi” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş