Süt fiyatlarında acil revizyon gerekli

Süt fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, “Üretimin devam edebilmesi için yem veya çiğ süt fiyatlarında acilen revizyona gidilmesi gerektiği, üretim maliyetlerinin istenilen ölçülere düşürülememesine karşın satış fiyatlarının düşük olmasının üreticileri ciddi şekilde sıkıntıya soktuğu vurguladı” dedi.

Yayınlama: 06.07.2018
743
A+
A-

İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli tarafından süt üretiminin devam etmesi için yem veya çiğ süt fiyatlarında acilen revizyona gidilmesi gerektiği belirtildi. Çetizli yaptığı açıklamada, süt üretiminin en temel girdisinin yem olduğu ve bu ürünün süt üretiminde maliyetin yaklaşık yüzde 60-65’ini oluşturduğu ifade etti. Yeme gelen zamlar oranında çiğ süt fiyatlarının da artmasının beklendiğini belirten Çetizli yaptığı açıklamada, “Hayvancılığın başlıca sorunlarından biri olan girdi maliyetlerinde yaşanan artış üreticilerimizi zor duruma düşürmüştür” değerlendirmesinde bulundu. Çetilzi, “Üretimin devam edebilmesi için yem veya çiğ süt fiyatlarında acilen revizyona gidilmesi gerektiği, üretim maliyetlerinin istenilen ölçülere düşürülememesine karşın satış fiyatlarının düşük olmasının üreticileri ciddi şekilde sıkıntıya soktuğu vurguladı. Yem fiyatlarının aşağı çekilmesi için sübvanse uygulanmasını talep eden Çetizli, Ulusal Süt Konseyinde bu ay Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileri, üreticiler ve sanayicilerin katılımıyla çiğ süt fiyatlarının görüşüleceği bir toplantı düzenleneceği belirtildi.

 

YEM FİYATINA UYGULANAN ZAM KONTROL ALTINA ALINMALI






Çetizli üreticinin eline geçen çiğ süt fiyatının yükseltilmesi için mücadele edileceği belirtilerek, şunları söyledi, “Biz üretici grubu olarak bu sorunlarla mücadele ederken, Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesinin de gerekli anlayış ve hassasiyeti göstereceğini ümit etmekteyiz. Acilen yem fiyatlarında uygulanan zamlar kontrol altına alınmalı ve sürdürülebilir bir üretimde bulunmamız için gerekli ekonomik tedbirler uygulamaya konulmalıdır. Aksi takdirde örneklerini daha önceki yıllarda yaşadığımız gibi üretici zarar etmeye devam edecek, hayvan kesimleri artacak, süt üretimi azalacak ve üreten değil, ithal eden ülke konumuna gireceğiz. ‘Üretmek ayrıcalıktır’ ilkesiyle bir ülkenin olmazsa olmazı tarım ve hayvancılığa gerekli önemin verilmesi ve acil şekilde tarım politikalarının geliştirilmesi konusunda devletimize inancımız tamdır.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş