Taban’dan eleştirilere cevap

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın, Teknoloji Festivali kapsamında İnegöl’e gelen gazeteci Nagehan Alçı ve daha önce Boşnaklarla ilgili söylemleri nedeni ile tepkilerin odak noktası olan Rasim Ozan Kütahyalı ile çekilen fotoğraf karesi tepkilere neden olmuştu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Taban, olayın içeriğini anlattı.

Yayınlama: 23.08.2021
1.527
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’ın, Teknoloji Festivali kapsamında İnegöl’e gelen gazeteci Nagehan Alçı ve daha önce Boşnaklarla ilgili söylemleri nedeni ile tepkilerin odak noktası olan Rasim Ozan Kütahyalı ile çekilen fotoğraf karesi tepkilere neden olmuştu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Taban, “Hiçbir şekilde burada kastı aşan bir şey olmadığını ben gönül rahatlığı ile ifade edebilirim. Bunu bir siyasi malzeme olarak kullanma çabasında olan vatandaşlarımıza da şunu söylemek isterim; insan hayatında her şey olabilir. Önemli olan bunu ne niyetle yaptığınızdır. Kalpleri bilen yüce rabbimizdir” dedi.

 

İnegöl’de bu yıl 2.’si düzenlenen Teknoloji Festivali programları kapsamında, gazeteci Nagehan Alçı İnegöllü gençlerle meslek söyleşileri etkinliğinde bir araya geldi.






 

Etkinliğin ardından Nagehan Aklı ile daha önce Boşnak asıllı vatandaşlar hakkında söylediği sözler nedeni ile tepkilerin odak noktası olan Rasim Ozan Kütahyalı, Belediye Başkanı Alper Taban ile bir araya geldi.

 

O ana ait fotoğraf karesinin sosyal medya üzerinden paylaşılması ile özellikle Boşnak asıllı vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

 

KÜFÜRLER EDİLDİ…

Özellikle sosyal medya üzerinden Belediye Başkanı Alper Taban’ın ailesine varana kadar edilen küfürler edildi. Şimdiye kadar Boşnak vatandaşlarla ilgili hiç bir etkinliğe katılım göstermeyen, Boşnak camiası ile ilgili uzaktan yakından ilişkisi olmayan bir takım odakların durumu abartmasının sonuçları ağır oldu.

 

Belediye Başkanı Alper Taban, eleştiriden bağımsız olarak kendisine ve ailesin hakaret ve küfür edenlerle ilgili harekete geçti. Taban sosyal medya üzerinden ağza alınmayacak hakaret ve küfürler eden şahıslar hakkında şikâyetçi oldu.

 

Daha önce Boşnakların Lideri Aliya İzzetbegovic’i anlatan kitapların dağıtımını gerçekleştiren, Bosna Hersek’te birçok programa katılarak Boşnaklarla sıcak temas kuran Başkan Alper Taban, bir fotoğraf karesi üzerinden, bazı siyasi odaklar tarafından sözde Boşnakların düşmanıymış gibi lanse edilmesi, Boşnak asıllı vatandaşların da tepkisine neden oldu.

 

Bazı Boşnak asıllı vatandaşlar, kendileri üzerinden söylemlerde bulunarak sözde Boşnak vatandaşları savunmaya çalışan odaklara da tepkili olduklarını dile getirdi.

 

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban ise, şu ifadeleri kullandı:

 

“Biliyorsunuz şehrimizde 2. Teknoloji Festivali’ni gerçekleştiriyoruz. Bugün de son günü. Burada kariyer söyleşileri kapsamında farklı farklı mesleklere sahip insanları çağırarak, kariyer söyleşileri adı altında gençlerimizle buluşturmaya çalıştık. Bu noktada Nagehan Alçı hanımefendiyi davet etmiştik. Kendisine yapmış olduğumuz ziyaret esnasında da, hanımefendi eşi ile beraber bizleri karşılamıştı. Orada bizler bir çay içtik ve sonrasında oradan ayrıldık. Bu fotoğrafı da orada paylaşmıştık. Ancak kamuoyunda paylaşılan fotoğrafın ardından, pek çok vatandaşımızın bu konuda sitemi olduğunu gördük. Hiçbir şekilde burada kastı aşan bir şey olmadığını ben gönül rahatlığı ile ifade edebilirim. Davet üzerine Nagehan Hanım katılmıştı. Eşi de kendisine eşlik etmek için buradaydı. Buradan hareketle ben üzülerek takip ettiğim ve burada benim istemeyerek de olsa üzmüş olduğumuz, gönlünü kırmış olduğumuz tüm vatandaşlarımız özür dilediğimizi de ifade etmiştim sosyal medya üzerinden. Ancak bunu bir siyasi malzeme olarak kullanma çabasında olan vatandaşlarımıza da şunu söylemek isterim; insan hayatında her şey olabilir. Önemli olan bunu ne niyetle yaptığınızdır. Kalpleri bilen yüce rabbimizdir. Dolayısıyla ben meramımı bu şekilde anlatmama rağmen, arkasından da hala bunun sürdürülme çabasının çok da doğru olmadığını düşünüyorum. İncittiğimiz herkesten özür dilerim. Ancak bu konuda bir kastımızın olmadığını bir kez daha ifade etmek isterim”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş