TABELALARDA TüRKÇE ALFABE KULLANILSIN

Belediye meclisinde söz alarak, Suriye uyruklu sığınmacıların işlettiği işletmelerdeki yazıların Türk alfabesine uygun olmaması nedeni ile açıklamalarda bulunan MHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Genç, “kural tanımaz şekilde tabela yönetmeliğine aykırı olan Türkçe alfabe dışında tabela kullananlar ile alakalı gerekli denetimin yapılmasını talep ediyoruz” dedi.

Yayınlama: 10.06.2019
774
A+
A-

Mecliste söz alarak açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclis Üyesi Ahmet Genç, şu ifadeleri kullandı: “Suriye’de yaşanan acı hadiseler neticesinde ülkemize sığınan ve sığınmacı olarak ilçemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimiz ile alakalı birkaç hususu dile getirmek istiyorum. Biliyorsunuz Anayasa, kanun, tüzük ve yönetmenlik, bunların hepsi insan topluluklarının bir arada ve düzenli yaşayabilmesi için hazırlanmış kurallar bütünüdür. Her yöreye ait olan örf ve adet ise yazılı olmayan kurallar olarak nitelendirilir. İnsan sosyal bir varlık olması nedeni ile bulunduğu ortama kolay adapte olan bir varlıktır. Bu nedenle ülkemizde yaşayan sığınmacı kardeşlerimizin de kurallara riayet edip etmemesi denetlenmesini gerekmektedir. Bu sebeple ilçemizde yaşayan sığınmacıların ve vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunun sağlanması adına Suriyelilerin de kurallara uyması gerekmektedir. Bu bağlamda Zabıta ve Belediyeye ait diğer birimlere görev düşmektedir”

 

TÜRKÇE ALFABE KULLANILSIN






Konuşmalarını sürdüren Genç, “Vatandaşlarımızdan aldığımız şikâyetler sebebi ile öncelikle kural tanımaz şekilde tabela yönetmeliğine aykırı olan Türkçe alfabe dışında tabela kullananlar ile alakalı gerekli denetimin yapılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

AÇILIŞ, KAPANIŞ SAATLERİ VE FAALİYET ŞEKİLLERİ DENETLENSİN

Genç, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: ““Ayrıca Suriyeli sığınmacılar tarafından işletilen dükkanlar ile alakalı açılış, kapanış saatleri ve faaliyet şekilleri ile alakalı gerekli denetimlerin Zabıta ve ilgili birimler tarafından yapılmasını talep ediyoruz”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş