TARİHE BÖYLE SAHİP ÇIKIYORUZ (!)

İlçemizin en eski camisi olan Yıldırım Camii’nin (Cuma Camii) görüntüsü yürek burkuyor. İnegöl tarihinde önemli yere sahip olan caminin dışında meydana gelen hasarlar, cami duvarları üzerine yazılan yazılar ve bilinçsiz vatandaşlarca cami camlarının önüne bıraktığı çöpler, “Tarihimize ne kadar sahip çıkıyoruz?” sorusunu akıllara getirdi.

Yayınlama: 27.02.2017
1.067
A+
A-

İnegöl’ün en eski camisi olan Yıldırım Camii’nin (Cuma Camii) görüntüsü, yürek burkuyor. Cami, bilinçsiz vatandaşlarca her gün tarihinden bir adım daha koparken, cami duvarlarında meydana gelen zedelenmeler ise restorasyon yapılması için bekliyor.

 

İshakpaşa Camii ile yanyana bulunan ve bir çok vatandaşça da tarihi bilinmeyen Yıldırım Camii, son yıllarda bilinçsiz vatandaşların etkisi ile ciddi anlamda tarihi etkisini yitiriyor.






 

VANDALLAR YAZILARLA TARİHİ KİRLETTİ

İlçemizde bir çok noktada duvarlara yazdıkları yazılarla kötü görüntüye neden olan vandallar, tarihe de bir darbe vurmuş oldu. Yıldırım Camii’nin İshakpaşa Külliyesi ile olan ara bölümde cami duvarları üzerine yazı yazan vandallar, tarihi caminin zedelenmesine neden oldu.

 

CAMLARIN ÖNÜ ÇÖPLÜK

Tarihi caminin camlarının önüne bırakılan su şişeleri ve benzer çöpler ise bilinçsiz vatandaşlarca caminin nasıl kullanıldığını gözler önüne seriyor. Sadece çöpler değil, camlarda bulunan tozlar ise caminin en son ne zaman temizliğinin yapıldığı sorusunu akıllara getiriyor.

 

DUVARLARDA DÖKÜLMELER

Cami girişinin sağ tarafında bulunan duvarda yaklaşık iki metre yüksekliğinde ve bir metre genişliğinde meydana gelen sıva dökülmesi, restorasyon gerekliliğini gösteriyor. Cami dışında yaşanan bu dökülmelerin yanı sıra çatlakların oluşması da vicdanları sızlatıyor.

 

ESNAFTAN ‘GÜVENLİK’ İSTEĞİ

Yıldırım Camii ve İshakpaşa Camii etrafında bulunan vatandaşlar, iki tarihi caminin de güvenliğe ihtiyaç duyduğunu belirtti. İki caminin de tarihi öneme sahip olduğunu belirten esnaflar, gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişilerin iki cami çevresinde uygunsuz hareketlerde bulunduğu ifade ederek, bu bölgede bir güvenlik görevlisinin bulundurulması gerektiğini söyledi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş