REHAVETE KAPILMAYALIM VAKALARDA %70 DÜŞÜŞ VAR

İnegöl’de vaka sayılardaki düşüş rakamlara da yansıdı. Bu kapsamda İnegöl’deki vakalarda %70 düşüş görüldü. Alınan kısıtlama kararları ile birlikte vakalarda düşüş yaşanırken, özellikle aşı konusunda da vatandaşların duyarlılığı bekleniyor.

Yayınlama: 28.01.2021
813
A+
A-

Çin’in Wuhan şehrinden tüm dünyaya yayılan ve tüm ülkelerin ekonomik yapısını etkileyen yeni tip koronavirüs (Kovid-19), ilçemizde de geçtiğimiz yılın son aylarında pik seviyesini görmüştü.

 

Bir günde yüzlerce İnegöllünün test sonucu pozitif çıkarken, ülke genelinde de her geçen gün artan vaka sayılarının ardından yeniden kısıtlama kararı alınmış, hafta içi ve hafta sonu olarak da kısıtlamalar uygulanmaya başlamıştı.






 

Kısıtlama kararının ardından İnegöl’de vakalarda düşüşler meydana geldi. 2021 ile birlikte vaka sayılarında %70’lik düşüş meydana geldi.

 

PANDEMİ SERVİSLERİNİN BİRÇOĞU KAPANDI

Vakalardaki artışın ardından İnegöl Devlet Hastanesi’nde bulunan 12 servisin 10’u pandemi servisi olarak hizmet vermişti. Geldiğimiz noktada ise pandemi servislerinin de %70’i normal servis olarak hizmete başladı.

 

YENİ NORMALLER SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DÜŞÜNDÜRÜYOR

Virüsün ilk yayılma evresinin ardından alınan kısıtlamaların kaldırılması sonrası İnegöl’de vakalarda patlama yaşanmıştı. Ülke genelinde de yeni normallerin uygulanması ile vakalardaki patlama sonrası yeniden kısıtlama kararı alınmıştı.

 

Devam eden kısıtlamaların kabine toplantısının ardından ‘Yeniden normalleşmeye geçilecek’ söylemleri de sağlık çalışanlarını düşündürüyor. Birçok sağlık personeli, normalleşme ile beraber vatandaşların rehavete kapıldığını ve buna bağlı olarak da vakaların arttığını ifade ediyor.

 

AŞI ÖNEMLİ

Öte yandan, edinilen bilgilere göre aşı konusunda ülke çapında yapılan kara propagandalar nedeni ile vatandaşlar tedirgin. Aşının kesinlikle yapılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, aşı ile birlikte vakaların tamamen temizleneceğini ifade ediyor.

 

Her bireyin sırası geldiğinde kesinlikle aşısını yaptırmasını tavsiye eden uzmanlar, aşı ile birlikte eski hayata geri dönüşün olacağını öngörüyor.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş