TÜRKİYE GENELİNDE 11 MİLYON İNEGÖL’DE 10 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı olarak “11 milyon fidan dikimi” etkinliği saat 11.11’de İnegöl’de gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinlikte 10 bin adet fidan toprakla buluştu.

Yayınlama: 11.11.2019
634
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Karalar Mahallesi bölgesinde oluşturulan alanda fidan dikimi gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe çok sayıda vatandaş katılırken, fidan dikiminin ardından İnegöl Belediyesi tarafından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

 

ETKİNLİK GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRECEK






Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan İnegöl Orman İşletme Müdürü Okan Kaya, “Son yıllarda ülke genelinde yürüttüğümüz ağaçlandırma çalışmalarını dünyaya duyurmak, dikkatleri ülkemizde başarıyla yürütülen bu çalışmalara çekmek için yanan alanlarla birlikte okul bahçelerindeki yol kenarlarına, kamusal alanlardan bozuk orman alanlarına kadar, kısaca ağaçlandırma çalışması yapılacak bütün potansiyel alanlarda, öğrencilerden askeri birliklere, sivil toplum örgütlerinden kamu kurum ve kuruluşlarına kısaca 7’den 70’e toplumun bütün kesimleri ile birlikte ağaç dikme kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Geleceğe nefes olma seferberliği ile sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanımızın önderliğinde dünyada Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek üzere, Endonezya’ya ait olan 232 bin 647 adet fidanın, ülkemiz adına tesir edilmesini sağlamak için tüm Türkiye’de fidan dikme etkinliğimiz devam ediyor. Aynı zamanda dikecek olduğumuz bütün fidanların resimleri, bizlere ulaştırıldığı takdirde, yine Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek üzere dünyanın en büyük online fidan dikim albümü oluşturuyoruz, bunun için de sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

 

10 BİN ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU

Daha sonra açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün çok önemli bir etkinliğe şehrimizde imza atıyoruz. 10 bin adet fidanı bu arazide toprakla buluşturmuş olacağız. Cumhurbaşkanımızın himayesinde yürüyen ve Orman Bakanlığımızın yürüttüğü güzel bir proje. Bildiğiniz gibi Hadis-i Şerif’te de buyuruluyor; ‘Kıyamet kopacağını bilseniz dahi, elinizdeki fidanı dikin’ diye. Dolayısıyla bizler de ağaç dikmenin, yetiştirmenin ne kadar önemli olduğunu bu topraklarda yaşayan Müslümanlar olarak gayet iyi biliyoruz. İnşallah şehrimizin bu açıdan zengin. Yeşil alan ve ağaçlandırılmış alan ortalaması açısından, hamdolsun Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Beraberinde daha iyi olmak zorundayız. Bugün burada Türkiye genelinde hepsi aynı saatte başlayan bir fidan dikme etkinliğini gerçekleştirmiş olacağız. Amacımız gelecek nesillere çok daha güzel alanları onlara teslim etmek olacak. Bugün sadece bu etkinliği yapmakla bu işi bırakmayacağız. Devamında da her gün yine geleceğe nefes olmaya devam edeceğiz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş