UBEYT MARMARA’YI TEMSİL EDECEK

TÜBİTAK Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 48.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmaları’na katılan İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Muhammed Ubeyd Aytekin, yarı finalde 1. olarak finale yükseldi. Aytekin, 8-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak final yarışmasında, Marmara Bölgesini temsil edecek.

Yayınlama: 31.03.2017
1.143
A+
A-

TÜBİTAK Bilim İnsanları Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 48.Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmalarında İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi  11. sınıf öğrencisi Muhammed Ubeyd Aytekin, fizik dalında “Elektrikli Asfalt Araçlarında Yol Mesafesinin Uzatılması” projesiyle 1.’lik elde etti.

 

Türkiye’de 14 bin proje arasında Bölge’de(Marmara Bölgesi),1.olan  Aytekin, 8-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak final yarışmasında, Marmara Bölgesini temsil edecek.






 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Muhammed Ubeyd Aytekin, “Türkiye’den toplam 14000 projenin başvurduğu 48.Ortaöğretim örgencileri proje yarışmasına, Elektrikli Asfalt Araçlarında Yol Mesafesinin Uzatılması projemle katılmıştım. Projemiz ilk olarak 14000 proje arasından ilk 1300’e girdi. Daha sonra 1300’den ilk 100’e girdi ve yari finale kaldı. Şimdide 100 kişinin arasında 1.olarak ilk 20’ye kaldık. Finalde 20 projeyle yarışacağız. Hepsi diğer bölge birincileri. Bir imam hatip öğrencisi olarak bu noktaya kadar gelebilmek benim için çok güzel bir duygu. Neticede orada onlarca fen lisesi ve teknik lise vardı. Allah’ın izniyle hepsini geride bırakıp birinci olarak finale katılmaya hak kazandık. Ben Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Fatih Bilican’a, Okul Müdürümüz Mahmut Alpir’e ve Gözetmen Öğretmenim Cihan Ülgen’e çok teşekkür ederim” dedi.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş