ULUSA HABERLERİ DEĞERLENDİREN UÇARAVCI; ‘BU YOL İLE KİRA FİYATLARI DÜŞER’

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, kira fiyatlarındaki fahiş artış nedeni ile ulusal haberlere yansıyan ve devlet yetkililerin konu ile ilgili müteahhitlere destek vererek sadece kira için yapılacak konutların gündeme geldiğini, böyle bir proje ile kira fiyatlarında ciddi anlamda düşüş yaşanacağını ifade etti.

Yayınlama: 15.09.2021
932
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uçaravcı, şu ifadeleri kullandı:

“Son günlerde ulusal basında gördüğümüz haberlerde, devletin kiralarla ilgili çözüm bulmak amacıyla müteahhitlere verilecek desteğin tam yerinde olacağını düşünüyoruz. Son bir yıl içinde başta bulunduğumuz şehir ve tüm Türkiye de kiralık mülklerin temini ve fiyatlarıyla ilgili sıkıntılar yaşamaktayız. Her açıklamamızda yaşanabilecek sıkıntıları dile getiriyoruz. Son zamanlarda özellikle şehrimiz de bulunan vatandaşlarımızın ciddi bir sıkıntı yaşadığını görmekteyiz. Fiyatlar fahiş denebilecek seviyede yüksek. Fiyatlardan öteye vatandaşlar kiralık dairelere ulaşamamakta. Devletimiz müteahhitlere vereceği destekler sonucunda sosyal konutlar üretebilirse az da olsa bu kiralarla karşı karşıya kaldığımız tansiyonu aşağı indirebiliriz. Ayrıca ulusal basında gördüğümüz haberlerde bunların daha çok büyükşehirlerde planlandığı tarzında bir ifade var. Şu an Türkiye de en ciddi kiralık daire problemi yaşayan bölgelerden biriyiz. Bunu sadece büyükşehirler diye kısıtlamak hem şehrimize hem bu bölgede yaşayan vatandaşlara haksızlık olacaktır. 
Eğer kiralık daire ilgili sıkıntıları çözemezsek sanayi de yaşadığımız pozitif yöndeki ivme aşağı düşeceğine inanmaktayız. Son zamanlarda göç etme amacıyla İnegöl’e gelen vatandaşlar kiralık daire bulamıyor. Bulsa bile fiyatlardan şikayetçiler. Biz Emlak Müşavirleri Derneği olarak biz de yaşanan sıkıntılardan dolayı ciddi anlamda rahatsızız. İnegöl’deki nüfus artış hızına üretilen yeni konutlar yetişemiyor. Bu da emlakçıların suçuymuş gibi görünüyor. Bu gerçekten bütün meslektaşlarımızı rahatsız etmekte. Süreç böyle devam ederse hem vatandaş hem de meslektaşlarımız sıkıntı yaşamaya devam edecek. Umarım bahsedilen şekilde devletimiz hem müteahhitlere hem vatandaşlarımıza hem emlak sektörüne yardımcı olur”

ULUSAL HABERLERİN DETAYI
Üniversitelerin açılmasıyla birlikte İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde öğrencilerin kalacak yer sıkıntısı zirve yaptı. Kapanan özel yurtlar ve kısıtlı devlet yurt kapasitesi sebebiyle alternatif çözümler aranıyor. Hem yüksek kira bedelleri hem kiralık konut bulma sıkıntısı AK Parti’nin de gündemine geldi. AK Parti milletvekillerine, seçim bölgelerinden, son dönemde en fazla kira artışları ile ilgili şikâyetler gelmeye başladı. Bunun üzerine milletvekilleri, ilgili bakanlıklarla kira artışlarına çözüm bulunması konusunda görüşmeler yaptı. Edinilen bilgilere göre, inşaat şirketlerinin kiralama amacıyla yapacakları konut ve işyerlerine yönelik bazı desteklerin verilmesi ve kira gelirlerinden alınan vergilerde indirime gidilmesi gibi formüller tartışılıyor. AK Parti kurmayları, destek ve vergi indirimlerinin gündeme gelmesi durumunda; kiralama amaçlı üretilecek konut sayısının artacağını, bu durumun kira artışlarını da önleyeceğini dile getiriyor. Maliye Bakanlığı’nın da milletvekillerinin önerileri doğrultusunda vergi indirimi, kira amaçlı konut ve işyeri üretilmesine destek verilmesi gibi konularda bir çalışma başlattığı belirtiliyor. Öte yandan AK Parti yönetimi, bir süredir çalışmaları devam eden ve herhangi bir olağanüstü durum nedeniyle faaliyetlerine ara verilen iş yerlerinin kiradan muaf olmalarını düzenleyen taslağı da yeni dönemde Meclis gündemine getirecek.








Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş