Vatandaşlar kayıplarının karşılanmasını istiyor

Hocaköy Barajı yapımı için ağır tonajlı araçlar için yol genişletme çalışmalarının ardından bazı bölgelerde toprak kaymaları yaşandı. Arazilerinin tamamı kayan bazı vatandaşlar ilgili kurumu mahkemeye verirken, bazı vatandaşlar ise yapılan tespitlerde kayıplarının karşılanmasını bekliyor.

Yayınlama: 19.08.2021
971
A+
A-

İnegöl’ün içme suyunu karşılamak için yapımına başlanan Hocaköy Barajına ağır tonajlı araçların daha rahat ulaşım sağlaması için yol genişletme çalışmaları gerçekleştirilmişti.

 

Yapılan çalışmaların ardından da ağır tonajlı araçlar bu yoldan çalışmalarını sürdürdü.






 

Gelinen süreçte yapılan düzensiz yol genişletme çalışmaları sonrasında bazı vatandaşlara araziler tamamen kaydı. Ağaçların da nasibini aldığı alanlarla ilgili yetkililer tespit çalışmalarını gerçekleştirdi.

 

BAZI VATANDAŞLAR ŞİKÂYETÇİ OLDU

Arazilerinin tamamen kayması nedeni ile bazı vatandaşlar ilgili kuruma dava açarken, bazı vatandaşlar ise kayıplarının mahkeme ile prosedürler çerçevesinde tespitlerin ardından karşılanmasını bekliyor.

 

UZUN ZAMANDIR BEKLENİYOR

Öte yandan son durum ile ilgili açıklamalarda bulunan bazı vatandaşlar, pandeminin araya girmesi ile işlerin daha da ağırdan alındığını belirtti. Vatandaşlar düzensiz yol genişletme çalışmaları ile arazilerinin tamamen kayması ile bazı noktalarda bulunan yapı kayıt belgesi bulunan yapıların da ciddi anlamda zarar gördüğünü belirtti.

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş