YALÇIN TOPÇU MİLLET YÖNETİME EL KOYDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Topçu 15 Temmuz Hain Darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle gazetemize özel açıklamalarda bulunarak, “Darbeciler değil, millet yönetime el koydu ” dedi.

Yayınlama: 17.07.2017
565
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Topçu gazetemiz aracılığı ile yayınladığı mesajında, İnegöl Haklını selamlayarak, şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz 2016’da aziz milletimiz tarafından topyekûn şekilde darbeci ihanet odaklarına yönelik olarak ortaya konulan demokratik duyarlılık ve cesaret her türlü takdire şayandır. Bu sayede ülkemizin yarınlarına olan umudu artmaktadır. Şüphesiz ki ülkemizin ileri demokrasiye ve gerçek bir hukuk devletine ulaşma yolundaki azim ve kararlılığı artarak devam edecektir. Bu süreçte başta paralel devlet yapılanması olmak üzere her türlü vesayet ve terör odağına yönelik haklı mücadelemiz başarıyla sonuçlanacaktır, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.Evet, millete ait olan tankı, topu ve uçakları ihanet şebekeleri ele geçirdi, gasp etti, namlularını millete doğrulttu, ateş etti. Onlara karşı milletimiz yürekleri ve yumrukları ile mücadele etti ve kazandı. İnanan insandan büyük silah, güç yoktur. Hak yolunun yolcularının kaybettikleri görülmedi. Ne mutlu bizlere, gönlümüzle, dilimizle, kanımızla, mizacımızla bu milletin bir ferdiyiz. Bu millet çok darbe gördü ve bu millet çok acı çekti, ancak bu masum, mağdur ve mazlum millet, 15 Temmuz darbesi gibi ilkesiz ve değer yargılarına uzak bir darbe görmedi”

 






YÖNETİME MİLLET EL KOYDU

15 Temmuz hain darbe girişiminde milletin büyük bir özveri ile darbe girişimini engellediğini söyleyen Topçu, “Darbeciler değil, millet yönetime el koydu. Türkiye bu konuda da tüm mazlum milletlere örnek oldu. Darbeden önceki tarihlerde milleti teslim alan tankları görürdük, 15 Temmuz millî irade halk direnişinde tankları teslim alan milletimizi, halkımızı gördük. Ezanları susturan darbeleri görmüştük, şimdi hamdolsun darbeleri bitiren salaları, ezanları… Millete “ne hakkınız var” diyen darbeciden bugün darbeciye “ne işiniz var” diyen milleti gördük. Kendine güç vehmedenlerin gücünün halk karşısında yerle yeksan olduğunu gördük. Hem de tek silahı memleket kadar büyük yüreği ve memleket kadar büyük yumruğu olan aziz milletimiz karşısında. Bu Millet yumruklarıyla da kavgaya girse yine de kazanacağını gösterdi. FETÖ’nün 15 Temmuz kalkışması şayet başarıya ulaşsaydı, Allah muhafaza etsin, ülkemiz ve insanlarımız mahvı perişan olurdu. Her alanda ülkemiz geriye gider, hiç abartısız yeni bir kurtuluş savaşı vermek zorunda kalırdı. Neyse ki milletin ve devletin üzerindeki dualar, bu memleketi böyle bir felaketten kurtardı. Bu aziz millet mayasıyla, tarihiyle, medeniyetiyle müstesna bir konuma sahiptir. Çok güçlü olduğumuz, çok zayıf düştüğümüz zamanlar da oldu. Çok düşmanımız vardı ama hiçbir dönem bu kadar hainimiz yoktu. Neden bu kadar haine sahibiz, bunun üzerinde de durmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

FETÖ BATAKLIĞI

FETÖ konusunda herkesin geniş bir bilgiye sahip olması gerektiğini belirten  Topçu, “Türkiye, 15 Temmuz’da elbette büyük bir beladan kurtuldu lakin, sürecin yeni belalar açmaması için daha dikkatli olmak gerekiyor. Bir kere adaleti tam işletip haksız yere tutuklama ve ötekileştirmelere fırsat vermemeliyiz. Kuru ile yaş ayrılmazsa bundan en büyük istismar ve faydayı pek tabii FETÖ elde eder.FETÖ bir terör örgütüdür ama 15 Temmuz öncesi birçok kişi bunun farkında değildi. Elbette çok öfkeliyiz, ama FETÖ’nün içinden veya sempatizan olan herkesten 15 Temmuz öncesine dönüp müneccim olması beklemek hakkaniyetli bir tutum olmayacaktır. Herkes FETÖ konusunda geniş ve özel bilgiye sahip olmayabilir. Bu durumu bir suç olarak görmemek gerek. Bugün artık toplumun ekseriyeti FETÖ’yü terör örgütü olarak kabul ediyor. Bu noktadan hareketle geçmişle ilgili FETÖ konusunda atılan adımlarda ince eleyip sık dokumak ve bütünselci bir gözle bakmamak gerekir.FETÖ konusunda süreç bizatihi suça iştirak etmiş kişilere yönelik herhangi bir şekilde imtiyaz veya tavize yer olmadan kararlılıkla devam ettirilmelidir. Fakat bu süreçten kendilerine siyasi, ekonomik veya hukuki fırsat devşirmeye çalışanlara da azami dikkat etmek gerekiyor. Bu süreçten ibretlik dersler çıkarılmalıdır. FETÖ denen bataklık neden türedi ve nasıl kurutulacak bu ve benzer bataklıklar, asıl buna kafa yormalıyız diye düşünüyorum. Söz konusu yapılar elemanlarına vatana ihaneti bile bu kadar kolay nasıl yaptırıyorlar, hakikaten üzerinde durulması gereken büyük bir maraziyedir” ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE YENİ BİR DÖNEME GİRMİŞTİR

Topçu sözlerini şu sözlerle noktaladı; “15 Temmuz sonrası Türkiye yeni bir döneme girmiştir. Bütün enstrümanlarıyla eski Türkiye tarihe gömülmüştür. Artık geriye dönülmez bir rotamız vardır. Referandumda sistem değişikliğiyle de bu süreç desteklenmiştir. 15 Temmuz’da vatanseverlik ve hürriyet aşkı paydasında buluşan milyonların oluşturduğu gücün farkı ortaya çıkmıştır. Bu müstesna kuvvetin kıymeti bilinirse Türkiye’nin aşmayacağı engel yoktur. Beş bin yıllık bir geleneğe sahip olan Türk devlet yapısı birçok badire atlatmıştır. Milletle devlet buluşunca hiçbir düşman başarılı olamayacaktır. Bir daha bütün şer güçler anlamışlardır ki Türk esir olmaz. Biz cihana hükmetmiş bir milletin evlatları olarak, bu ülküden ayrılmayacağımızın yeminini, Yüce Mevla’mızın bizleri var ettiği gün yaptık ve bir kere yükselen bayrağın bir daha asla inmeyeceğini de defalarca gösterdik. Bizim atalarımız, daha önceleri Anafartalar’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’de yazdığı destanı 15 Temmuz’da yine yazmıştır. Bu vesileyle 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinde başlayan menfur darbe teşebbüsü sonucunda hayatını kaybeden ve şehitlik mertebesine erişen tüm güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize sıhhat ve afiyet, şehitlerimizin kederli ailelerine, yakınlarına ve Türk milletine bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyorum”

 

Topçu, daha önce sıklıkla İnegöl’e geldiğini, İnegöl halkını muhabbetle selamladığını belirtti. Topçu, İnegöl Okur Gazetesi Ailesi’nin 15 Temmuz ile ilgili yaptığı çalışmayı takdir ettiğini belirterek, gazetemizin çalışanlarına başarılar diledi. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş