YAZ KUR’AN KURSLARINA YOĞUN İLGİ

İnegöl İlçe Müftüsü Kazım Güzel, yaz kuran kurslarını ziyaret etti. 12 Haziran 2017 tarihinde başlayan ve 18 Ağustos 2017 tarihinde bitecek olan kurslara yoğun ilgi olduğunu belirten İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “4 Bin 316 erkek, 4 bin 551’de bayan olmak üzere toplam 8 bin 867 öğrencimiz kurslarımıza kayıt yaptırdı” dedi.

Yayınlama: 19.07.2017
823
A+
A-

İlçe Müftüsü Kazım Güzel, basın mensuplarının eşliğinde bazı yaz Kur’an kurslarını ziyaret etti. Ziyaretler sırasında açıklamalarda bulunan Müftü Güzel, kurslara katılımın yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti.

 

KURSLAR VERİMLİLİĞİN ÜZERİNDE DEVAM EDİYOR






Yaz Kuran kursları ile ilgili açıklama yapan İlçe Müftüsü Kazım Güzel, “Ramazan ayı içerisinde başlayan Yaz Kuran Kurslarımız heyecan, ilgi ve alakayla devam ediyor. 12 Haziran 2017 tarihinde başlayan, 18 Ağustos 2017 tarihinde bitecek olan Yaz Kuran Kurslarımız 3 kurdan müteşekkil olarak devam ediyor. Her kur 3 hafta devam ediyor. Kurslarımızın içinde bu yıl değişen hususlardan birisi 4-6 yaş kurslarımızda yaz döneminde devam ediyor. Bu nedenle ilgi daha fazla yoğunlaşmış durumda. Bu sene ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber yapmış olduğumuz anlaşma gereği Erdem Beyazıt İmam Hatip Ortaokulunda hafızlık kuran kursu olarak 3 sınıf açtık. İmam Hatipte okuyup hafızlığa çalışacak öğrencilerimizin hafızlık hazırlıkları yapılıyor. Bu sene çok mutluyuz. Çünkü bu yıl Kuran Kurslarına halkımızın ilgisi çok fazla. Geçmiş dönemlerde şunu yaşıyorduk; hocam talebe olmadığı için kurs açamıyorum veya açıyorum ama 3-4 çocuk olduğu için sisteme giremiyorum deniliyordu. Bizim ayrıca okuyan talebelerimizin sisteme de girilmesi gerekiyor. Bu yıl sisteme giremiyorum şikayeti kalmadı. Bu yıl daha çok şikayetimiz 70 talebem var, hoca talebiyle ilgili oldu. Kurslarda ki ve camilerde ki görevlilerimizin dışında yaklaşık 55 tane daha yeni görevlendirme yaptık. Şuanda İnegöl’ümüzde ilgi, alaka ve Kuran Kurslarımızdaki verimlilik istenilen çok üzerinde devam etmektedir. Ben bu vesileyle tüm öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

12-15 BİN ÖĞRENCİ EĞİTİM GÖRÜYOR

12-15 bin arasında çocuğun kurslarda eğitim gördüğü belirten Güzel, “Yaz Kuran Kurslarımızda 1 ve 2’nci dönemler oldu. Camilerde, Kuran Kurslarımızda, mescitlerde ve okullarda oldu. Bunların erkek toplamı 4 bin 316, bayan toplamı 4 bin 551. Toplam 8 bin 867 öğrencimiz kayıt oldu. Ayrıca bazı öğrencilerimiz kayıt dönemlerinde gelmedi ama daha sonra kursa devam ediyor. Bu nedenle ben kayıtlı olarak bu kadar talebemiz varsa da, gittiğimiz Kuran Kurslarımızdaki gördüğümüz yoğunlukla 12-15 bin arasında çocuğumuz Kuran Kurslarımızda hizmet verilmektedir.İnegöl’ümüzde 6 tane yatılı hafızlık kuran kursumuz var. Merkez Kuran Kursu, Somuncu Baba Kuran Kursu, Hanım İlim İrfan Kuran Kursumuz, Hilmiye Kuran Kursumuz, Gülistan Kuran Kursumuz ve Orhaniye Kuran Kursumuzda yatılı olduğu gibi gündüzlü olarak da hafızlık eğitimi verilmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gerek hafızlık gerek 4-6 yaş gerek engelli kardeşlerimizle ilgili gerekse büyüklerle ilgili Kuran hizmetlerimizde yeniden bir yapılanmaya gitmekteyiz. Bu noktada da bir çalışma söz konusu olacak. İnegöl bağlamında Merkez Kuran Kursumuzun hemen dibinde muhteşem yeni Kuran Kursumuzun temeli atıldı ve birinci katın karkası bitti. İnşallah 1-1,5 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bir hayırsever kardeşimiz yaptırıyor ve kendisine müteşekkiriz. Müftülük olarak Hafızlık Kız Kuran Kursu yapma adına yer arıyoruz. İnşallah onu da temin ederiz” dedi.

 

AİLELER ÇOCUKLARI TAKİP ETSİNLER

Ailelere de seslenen Müftü Güzel, “Ailelerin Yaz Kuran Kursuna verdikleri desteklerin devam etmesini diliyorum. Çocuklarına Kuran Kurslarına göndermekle kalmasınlar, verdiğimiz eğitimin evde de devam etmesi için çocukların derslerine, ezberlere veya verilen ödevlere aileler de destek versin. Hocalarımızla devamlı irtibat halinde bulunsunlar. Ve çocuklarımızın gelişimini takip etsinler” şeklinde konuştu.

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş