Yenice Mahallesi yeni yaşam alanına kavuştu

İnegöl Belediyesi, mevcut çocuk oyun alanlarını revize ederek hem çocukların güvenli bir şekilde eğleneceği hem de ailelerinin vakit geçirebileceği yeni yaşam alanları oluşturmaya devam ediyor.

Yayınlama: 30.08.2018
913
A+
A-

Modern bir şehir oluşturmak adına şehrin dört bir yanında çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, kullanım ömrünü tamamlamış sosyal yaşam alanlarını yenilemeye de devam ediyor. Bu kapsamda Yenice Mahallesi Cami Sokak üzerinde bulunan eski çocuk oyun alanı, Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince revize edilerek yeni görünümüne kavuştu.

 

HİZMETE GİREN PARKTA İNCELEME YAPILDI






Çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte 230 m2’lik modern bir sosyal donatı alanı ortaya çıkarken, parkta sadece çocuklar değil ailelerin de güvenli bir şekilde oturup hem çocuklarını izleyebileceği hem de vakit geçirebileceği alanlar oluşturuldu. Belediye Başkanı Alper Taban, yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete giren çocuk oyun alanını önceki gün ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Taban’a; Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcısı Adil Kansu ile İnegöl Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Kayman ve Yenice Mahalle Muhtarı Halil Peynirci’de eşlik etti.

 

EN GÜZELİNİ, EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ

Parkın incelemesi sırasında oyun oynayan çocuklar ve aileleriyle de sohbet eden Başkan Taban, yapılan düzenlemelerden memnun olup olmadıklarını sordu. Burada bir açıklama da yapan Taban, “Bugün Yenice Mahallesi Cami Sokaktayız. Burada geçmişte zaten bir çocuk parkımız vardı. Ancak biliyorsunuz son süreçte özellikle bu alanların işlevselliğini arttırmak, güvenli hale dönüştürmek, insanların çocuklarını getirip eğlendirdiği gibi beraberinde kendilerinin de oturabileceği, zaman geçirebilecekleri, komşularıyla hemhal olabilecekleri alanlar oluşturmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz buna sosyal donatı alanları diyoruz. Bunları oluşturabilmek adına gayretlerimizi sizler de görüyorsunuz. İnsanlarımıza ne yapsak azdır. Hangi hizmeti onlar için üretsek azdır. Biz yaptığımız işin en güzelini, en iyisini yapmaya çalışacağız. Bir taraftan da hayata geçirdiğimiz çalışmaları vatandaşlarımız sahiplenecek, beraberinde koruyup kollama adına gerekli hassasiyeti göstereceklerdir diye düşünüyorum” dedi.

 

Yenileme çalışması yapılan alan hakkında teknik bilgiler de veren Taban; “Bulunduğumuz alan 230 m2’den ibaret bir alan. Burada 210 m2’lik bir çocuk oyun alanı ve 20 m2’lik bir alanda da ağaçlık alan bulunmakta. Mevcut ağacı da muhafaza etmek bizim için önemli. Yeşil alan miktarını arttırmakla ilgili de zaten her gördüğümüz alanı değerlendirerek yeşil alana dönüştürmeye çalışıyoruz. Yine ahşap oturma banklarından vatandaşlarımızın da çocuklarıyla birlik oturup vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturmuş olduk. Etrafında ferforje demirlerle güvenli bir alan oluşturmaya çalışıldı. Zeminde de dökme kauçuk diye tabir ettiğimiz yöntemle, çocuklar düştüğünde de zarar görmeyecek şekilde bir alt zemin oluşturuldu. Projenin yaklaşık maliyeti ise 75 bin TL” açıklamalarında bulundu.

 

ZARAR VERMEK İSTEYENLERİ BİZE BİLDİRİN

Taban, açıklamasının sonunda bu alanların korunması adına vatandaşlara çağrıda da bulunarak şöyle konuştu: “Bu hizmet tüm şehrimizde yaşayan bireylerin cebinden çıkan vergilerle yapılıyor. Bu bilinçle hareket ettiğimizde; zarar veren veya vermek isteyenleri gördüğümüzde lütfen 155 hattından polise veya 153 hattımızı arayarak bizlere iletin. Bu konuda bizlere destek olun. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek yaptığımız hizmetleri de daha uzun soluklu kullanmaya devam ederiz. Mahallemize ve şehrimize hayırlı olsun”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş