YKS sınavına giren 70 yaşındaki İnegöllü Muazzez Orhan’ın hedefi; İlahiyat Fakültesi

Yayınlama: 26.06.2024
226
A+
A-

İnegöl’de ikamet eden 70 yaşındaki Muazzez Orhan, geçmişte içinde ukde kalan ‘okuma’ fikrinin yeniden alevlenmesi ile bu ay içerisinde düzenlenen YKS’de (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) ter döktü. Muazzez Orhan, hedefinin sınavı kazanarak İlahiyat Fakültesi’ne okumak olduğunu ifade etti.

İnegöl’ün tanınan simalarından Döğenci Mehmet Adalı’nın torunu 70 yaşındaki Muazzez Orhan, geçmişten beri içinde ukde kalan heyecanını 70 yaşında alevlendirdi.

Bu ay içerisinde düzenlenen YKS’de (Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı) ter döken Orhan, gençlere de örnek oldu.






Nuri Pakdil İmam Hatip Ortaokulu’nda sınava giren Orhan, şaşkın bakışlar içerisinde sınavı tamamladıktan sonra açıklamalarda bulundu.

Muazzez Orhan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Bu zamana kadar okuma yazma hayatımın hep bir parçası oldu. Son olarak da kızım Dr. Filiz Orhan’ın doktora tezini okudum. Akademik eğitimime devam etmek istiyordum. Çok şükür hayallerime kavuştum. Dedem, İnegöl’e bağlı kırsal Hamamlı Mahallesi’nde hoca, alim idi. Bende bu mirasın takipçisi olmak istiyorum”

Kendisine gelen tepkiler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Orhan, sözlerini şu sözlerle tamamladı:

“Tabi hep gençlerin sınava girmesi nedeni ile ister istemez dikkat çekiyorsunuz. Ama hayallerin sınırı yok. Olumlu tepkiler aldım. Buda beni mutlu etti. İnşallah sınavı kazanarak İlahiyat Fakültesi’nde okumak istiyorum”

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş